Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Слънце в Телец: търпение, упоритост, заземяване и вкореняване

Най-яркото небесно тяло в Слънчевата система - Слънцето, представлява енергия и светлина. Слънцето управлява изразяването на нашето его, съзнателен ум, жизненост и творческа сила. То е източникът на целия живот и енергия, а неговата светлина и топлина ни дават живот.

Слънцето извършва своя транзит през всичките 12 знака на зодиака за една година, като прекарва около месец във всеки знак.

Слънцето ще транзитира в знака на Телец от 20 април до 21 май. В този знак Слънцето е методично, чувствено и възприемчиво.

Телецът е земен, женски знак и е един от четирите „фиксирани“ зодиакални знака (Телец, Лъв, Скорпион и Водолей), които имат много стабилна енергия.

Всеки път, когато Слънцето навлезе във „фиксиран“ знак, има налични специални енергии за създаване на богатство и дълготраен просперитет. Денят на влизане на Слънцето във „фиксиран“ знак се празнува с фестивал, наречен Вишнупати, в който енергиите за създаване на богатство на архетипа Вишну се призовават с церемонии и молитви.

Преминаването на Слънцето през Телец осветява темите за финансите и семейството за много хора. Телецът е представен от бика, животно с четири крака, здраво стъпило на земята. Знакът на Телеца е лоялен към всичко, което е познато и цени всичко дълготрайно. Този знак се счита едновременно за стабилен и обичащ лукса, хубавата храна.

Цикълът на Слънцето в знака на Телеца е добър да се насладите и оцените това, което вече имате. Докато Слънцето бавно затопля знака на Телец, говорим за постоянство и стабилност, характеристики, които ще присъстват през целия транзитен период. Оценяваме всичко, което е дългосрочно, силно и устойчиво в тази фаза.

Тъй като Слънцето преминава през Телеца, когато растенията пускат корени, нашите нужди също трябва да бъдат определени и стават по-силни.
Може да е подходящ момент да се насладите на изкуството и да участвате в музика, филми, танци, поезия, театър и т.н., които повдигат духа, стоплят душата и осигуряват свежо вдъхновение.


Как ще се отрази транзита на Слънцето върху отделните зодиакални знаци:

Овен – Транзитът на Слънцето в Телец ще подхрани с енергия вашия втори дом на финансите, ценностите и самооценката. Ще ви мотивира да създадете здравословни финансови навици и да преоцените материалните си притежания.

Телец - Когато Слънцето е във вашия знак, ще се почувствате заредени с енергия и увереност, готови да поемете нови предизвикателства и да утвърдите себе си. Това е отлично време да преследвате лични цели и да постигнете напредък към мечтите си.

Близнаци - По време на транзита на Слънцето в Телец, ще можете да се съсредоточите върху духовното и емоционално изцеление в своя дванадесети дом. Това е отлично време за интроспекция и участие в дейности като медитация и терапия (Рейки, хомеопатия), за да получите прозрение и да освободите емоционалния багаж.

Рак - Транзитът на Слънцето в Телец осветява вашия единадесети дом на социални връзки, приятелства и стремежи. Време е да се свържете с хора със сродно мислене, да преследвате социални и професионални цели и да се възползвате от работата в мрежа и сътрудничество.

Лъв - Докато Слънцето се движи в Телец, то ще активира вашия десети дом на кариерата и обществен имидж. Може да почувствате силен стремеж да се съсредоточите върху професионалните си цели и да напреднете в кариерата си. Времето е благоприятно да покажете уменията си, да потърсите признание и да поемете лидерски роли.

Дева - Транзитът на Слънцето в Телец енергизира вашия девети дом на висше образование, пътувания и духовност, подтиквайки ви да разширите хоризонтите си, да придобиете нови знания и да търсите обогатяващи преживявания.

Везни - Транзитът на Слънцето в Телец активира вашия осми дом на споделени ресурси, интимност и трансформация. Това е благоприятно време за интроспекция, изцеление от емоционални рани и преоценка на отношенията, финансите и инвестициите.

Скорпион - Преместването на Слънцето в Телец активира вашия седми дом на партньорствата, което води до значително развитие в личните и професионални отношения. Времето е благоприятно за сътрудничество, преговори и намиране на баланс в отношенията с другите.

Стрелец - Транзитът на Слънцето в Телец влива енергия във вашия шести дом на здравето, работата и ежедневието, като ви мотивира да дадете приоритет на физическото благополучие, здравословните навици и работната среда. Времето е благоприятно за самообслужване и организация.

Козирог - Транзитът на Слънцето в Телец активира вашия пети дом на креативност, романтика и себеизразяване, вдъхновявайки ви да преследвате страсти, да се занимавате с творчески проекти и да се наслаждавате на дейности, носещи удоволствие.

Водолей - Транзитът на Слънцето в Телец енергизира вашия четвърти дом на дома, семейството и емоционалното благополучие, като ви мотивира да се съсредоточите върху домашния живот, да подхранвате взаимоотношенията и да създавате емоционална сигурност у дома. Времето е благоприятно за проекти за подобряване на дома и качествено време с любимите хора.
Риби - Преместването на Слънцето в Телец ще активира вашия трети дом на общуване, учене и социални връзки, мотивирайки ви да се включите в интелектуални занимания, да общувате и да комуникирате с вашите идеи.