Автор
Десислава Недева

Слънцето вече е в Риби и превръща мечтите ни в реалност

На 19-и февруари Слънцето навлиза в спокойната и романтична територия на Рибите и ще остане под нейно владение чак до 20-и март. Времето е особено подходящо да развием интуицията си, да проявяваме съчувствие и да дадем полет на въображението си, което може да ни отведе в невиждани вълшебни светове.



Ключовите думи за този период са: въображение, чувствителност, вдъхновение, адаптивност, емпатия, чувствителност и отзивчивост.

Рибите са подвижен воден знак. Той е емоционален и гъвкав, способен да се адаптира към всяка една ситуация. И все пак, обитателите на моретата предпочитат да виреят в среда, която няма конкретни граници и всичко в нея е условно и относително, като теория на Айнщайн, който също е бил зодия Риби между другото.



Когато Слънцето се намира в зодиакалното съзвездие на Рибите, всички започваме да виждаме света в цветни окраски, а не в черно – бяло, както повечето хора са свикнали да оценяват случващото се около себе си. Ако Рибите имат репутацията на хора, които трудно взимат решения, то това се дължи не толкова на нерешителност и слабохарактерност, колкото на вярата, че не винаги нещата са такива, каквито изглеждат и съществува повече от един верен отговор.

Реалността за Рибите е "всичко тече, всичко се променя", а склонността им трудно да различават мечтите от реалността, прави битието още по-несигурно. Ето защо периодът е най-подходящ за изразяване на богатия ни вътрешен свят, който в момента процъфтява. Използвайте го максимално разумно и потърсете тръпката в живота на отдалечени от светската шумотевица места или в различни творчески проекти.



Времето, през което зодия Риби владее небосклона, е наситено с емоционални моменти. За да се предпазите от залитания в грешната посока, вижте какво е редно да избягвате и на какво е препоръчително да наблегнете в следващите няколко реда.

Позволено:

1. Позволете на вдъхновението да ви обземе! Творете, рисувайте, танцувайте, пишете...
2. Насладете се на магията в живота, фантазирайте, обичайте и бъдете романтични.
3. Преследвайте мечтите си – позволете на чудото да се случи.
4. Демонстрирайте емпатия и състрадание – винаги, когато имате възможност, помогнете.
5. Отдайте се на медитация, молитви и всичко, което ви помага да намерите своя вътрешен център.
6. Осъществете пътуване извън родината ви, препоръчително е да е в близост до голям воден басейн.
7. Използвайте въображението си – четете книги, гледайте хубави филми.

Забранено:

1. Не се поддавайте на самосъжалението.
2. Не вярвайте сляпо на самозванци – спасители и духовни гурута.
3. Не изпадайте в излишни сантименталности.
4. Не използвайте подмолни трикове, за да се измъкнете от отговорност или да прикриете лошите си постъпки.

Пожелаваме ви приятно плаване във водите на вдъхновението.

Четете още: Забравете за това по време на ретрограден Меркурий!