Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Специлната позция на Марс и Нептун днес правят щастливи тези 5 зодии

Днес, на 14 февруари е точният аспект между Марс и Нептун. Влиянието на аспекта продължава няколко дена и обхваща дните преди и след точния аспект т.е. вече е действащ. Може да ви настрои романтично. Напълно подпомага денят атмосферата деня на влюбените. Всички, които имат този аспект в рождената си карта са харизматични личности и умеят да омайват околните.


Този транзит има плавно и хармонично влияние, което обикновено продължава няколко дни. Не е необходимо да внасяте някои значителни промени в живота си, но ако сте готови за това, можете да го използвате по най-добрия положителен начин, който може да ви донесе най-големите предимства.
Планетата Марс помага да намерим точката си за заземяване и диктува как да насочваме енергията си за разрешаване на всякакви материални и екзистенциални проблеми. Този аспект излъчва положителна енергия и ни насочва към възможностите в живота. Планетата Нептун се свързва с изкуствата, мистичното, мечтите и въображението, всичко, което може да промени нашата реалност.


Ако работата ви е свързана с някакъв вид изкуство, в този случай това време може да ви бъде много полезно да започнете или завършите нещо важно. Вероятно ще се почувствате вдъхновени и нещата ще се развият по-лесно от обикновено. Умът ви ще търси творчески начини за развитие. Но в случай че работата ви е по-практична и не предполага творчество, тогава тези дни биха били по-подходящи за почивка. Може да решите да оставите сериозните си задължения и просто да се опитате да се отпуснете.
Нептун е планетата, която се свързана със саможертвата, така че през тези дни може да решите да помогнете на някой друг. Можете да пренебрегнете плановете си през следващите няколко дни и да концентрирате действията си, за да направите услуга на някого. Не е необходимо да бъде нещо с дълготраен ефект, но вероятно би било хубаво да почувствате, че действията ви могат да бъдат много полезни за друг човек. Вероятно ще трябва да предложите сами помощта си, никой няма да ви принуди да го направите.
Можете да използвате тези дни за релакс и да обърнете повече внимание на вътрешния си свят. Това е чудесно време за медитация и духовни практики, които могат да ви накарат да се почувствате по-балансирани и в контакт с вашата вътрешна хармония. Затова не се страхувайте да се доверите на интуицията си и правете това, което смятате, че трябва да направите.
Този период е идеален за маркетинг и продажби, но тези, които се занимават с това, трябва да избягват да подвеждат другите с намеренията си.

В положителен план:
• Действията ви карат да чувствате вътрешна хармония
• Ставате по-отворени за романтиката и се създава мистична атмосфера около вас
• Можете лесно да усетите какво е правилното нещо да направите
• Можете да помогнете на някого
• Можете да си дадете почивка от упоритата работа
• Прекрасно време да обърнете внимание на вашата духовна хармония, както за медитации и духовни практики
• Прекрасно време за разходка сред природата или плуване, примерно в басейн (ако са възможни)
• Всички видове изкуства или лечебни дейности може да са много успешни за вас

Най-силно ще усетят благоприятното влияние на този транзит водните (Рак, Скорпион, Риби) и земните знаци – (Телец, дева и Козирог).


Четете още: Eто кои ще бъдат най-щастливите зодии на 14 февруари