За да бъдат стайните ви цветя полезни за вас и „на една вълна“ с вас, трябва да ги изберете правилно. Нека видим какви цветя са подходящи за огнените, водните, въздушните и земните зодиакални знаци.

Овен

За този огнен знак са най-подходящи растения с червени, розови или оранжеви цветове и листа. Астролозите препоръчват на Овена цветя, които ще укрепят вътрешното му „аз“, ще му помогнат да стане по-силен и ще му служат като талисман за успех.

Индийска азалия

Идеални растения: индийска азалия, японска азалия, кралска бегония, нар-джудже, градинско мушкато.

Телец

Този знак, който въплъщава материалността, постоянството и стабилността, е под покровителството на Венера. За да подобрят самочувствието си, Телците трябва да обърнат внимание на здрави и низки растения с красиви цветове. Астролозите вярват, че правилно подбраните стайни цветя ще помогнат на представителите на този знак да постигнат материална стабилност и да имат повече издръжливост и търпение.

Идеални растения: африканска теменужка, персийска циклама, грудкова бегония, ампелна пеперомия.

Близнаци

Това е най-въздушният, лек и подвижен зодиакален знак. Правилно подбраните растения ще помогнат на Близнаците (които впрочем обожават цветя и умеят да се грижат за тях) да подобрят комуникативните си способности и да общуват леко и непринудено.

Хлорофитум (Зелена лилия)

Идеални растения: аспарагус, папрат, бръшлян, равенея, канарска финикова палма, традесканция, зелена лилия.

Рак

Този воден зодиакален знак е под покровителството на Луната, затова за него подходящи ще са влаголюбиви растения с месести и сочни стъбла или листа. Именно такива цветя ще помогнат на Раците да запазят физическото и психическото си здраве, да подобрят атмосферата в дома си и да постигнат вътрешна хармония.

Идеални растения: аглаонема модестус, бегония „масонски кръст“, фуксия хибрида, храстовидни пеперомии, алое дървовидно или осилесто, столетник.

Лъв

Този огнен и властен знак е под покровителството на Слънцето, затова има нужда и от съответните растения. Те ще помогнат на Лъва да поддържа емоционалния и физическия си тонус, да прочисти енергетиката си, да се настрои творчески и дори да намери любовта.

Китайска роза

Идеални растения: акалифа (котешка опашка), амарантус „Лисича опашка“, кала, обикновена камелия, жасминовидна гардения, царско мушкато, китайска роза.

Дева

Този земен знак е под покровителството на Меркурий. Някои стайни цветя могат да укрепят здравето на Девата, да попълнят енергийния ѝ потенциал и да стимулират интелектуалното ѝ развитие.

Идеални растения: японска аукуба, пълзящ и лировиден филодендрон, сциндапсус, роицисус ромбовиден, драцена рефлекса.

Везни

Представителите на този знак предпочитат красивите и строги форми. Правилните растения ще помогнат на Везните да хармонизират любовните си отношения и да развият изтънчения си вкус.

Хризантема

Идеални растения: индийска азалия (бяла), коледен кактус, декоративна люта чушка, хризантема, кросандра, хибискус, едролистна хортензия, лилия.

Скорпион

Този воден знак е под покровителството на Марс и Плутон. Правилно побраните стайни цветя ще помогнат на Скорпиона да открие достъп до собствените си енергийни резерви и да усили екстрасензорните си способности.

Идеални растения: апорокактус, бял татул, драцена драко, закум, алое митриформис, тигрова фаукария, оростахис спиноза.

Стрелец

Този огнен знак е покровителстван от Юпитер, затова представителите му трябва да си изберат растения, които да спомагат за развитието на комуникативните способности и да улесняват общуването. Стрелецът обича дълги пътешествия, затова цветята трябва да засилват влечението му към чуждите култури и да го пазят по време на пътуване.

Стаен бонсай

Идеални растения: стайно грозде, кралска стрелиция, шефлера актинофила, змийско растение, бамбуковидни палми, фикус, кавказка лилия, цитруси, стайни бонсаи.

Козирог

Този земен знак е под покровителството на Сатурн, затова му трябват растения, които да му помогнат да постигне устойчивост, стабилност и покой и ще стимулират кариерния му ръст.

Идеални растения: драцена фрагранс, хвойнови растения, слонска юка, фикуси (каучуков, бенджамина, лирата, бенгалски), лавър, трахикарпус, вашингтония филифера, красула (дърво на живота).

Водолей

Този въздушен знак се управлява от Сатурн и Уран, затова цветята трябва да помогнат на Водолея да погледне на ситуациите от друга страна, да придобие ясна представа за случващото се, да намери изход от всякакви ситуации и да избегне стереотипността.

Червена фитония

Идеални растения: трицветна маранта, драцена суркулоза, калистемон, копривка (колеус), фитония (сребристожилкова и Вершафелт), абутилон.

Риби

Този воден знак е под покровителството на Юпитер и Нептун. Рибите трябва да си изберат такива стайни растения, които да им помогнат да се справят с вътрешните си терзания, да израстнат духовно, да развият съзерцателните си способности и естетическите си възприятия.

Идеални растения: аквариумни растения, египетски папирус, фикуси-джуджета, палма кариота, орхидеи, красула, толмия Менциза, сидерасис фуската.

Четете още: Жената мечта според зодията му