Луната намалява (до 3 юни).

Днес отбелязваме Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България.

Ако погледнем нумерологичното значение на думата „свобода“, то на кирилица тя има ключово число 5. Но същото това число имат и думите „човек“, „българин“, „нация“, „материя“, „човекобог“, „богочовек“, „страх“. Значи човекът изначално е създаден свободен, не Творецът му е наложил ограничения, а той сам си е ограничил свободата в резултат на предразсъдъци и страхове, присъщи на егото в материалния свят. Значи именно „материята“ е тази, която ограничава свободата ни, защото духът е създаден свободен и неговата свобода няма как да бъде отнета, освен от Създателя му, тоест Бог.

Свободата е нашето спасение през 21 век, в който живеем. Древноегипетското значение на числото 21 е „Истината ще те освободи“. В настоящия 21 век Истината е ключът към свободата. Но първо трябва да прогледнем за нея и да повярваме, че сме родени свободни и никой не може да ни отнеме тази свобода.

Днешният ден за почит към Ботев и загиналите за свободата на България е символично изобразен и с числото 8 (2+6=8), а това е нашата вечна и безкрайна признателност към всички тези, които са успели да усетят свободата и свободния дух като човеци, като българи, като нация, като човекобогове, преодолели страховете и предразсъдъците, за да ни демонстрират, че всеки е в състояние да се почувства свободно човешко същество, управляващо собствената си съдба и освободено от чувството на „жертва“.

Автор: Sunny Lambroso