Щастието е субективно понятие. Докато за едни то е свобода и действие, шум и движение, за други то е убежище, уют и утеха, хармония и тишина. Щастието може да бъде многолико и пъстро. Понякога дори може да го търсим къде ли не, докато не осъзнаем, че то през цялото време е било точно до нас. Астролозите също са убедени, че щастието си има различен облик според зодиакалния знак. Ето каква е неговата рецепта за всяка отделна зодия според тях:

Овен

Винаги отдеяйте по няколко минути за себе си всяка сутрин след сън – насладете се на кафето, без да бързате, пуснете си хубава музика, вземете си освежаващ душ. Забравете за това какво ще кажат другите. Не падайте нито за миг духом. Отделяйте ежеднувно време за релакс и спорт. Не се пренатоварвайте с излишни задачи. Успокойте темпото. "Има време за всичко и време за всяка работа под небето..." /Еклисиаст/

Телец

Не позволявайте неуспехът да ви откаже от преследването на целите и мечтите ви. Спрете да се съмнявате в себе си. Бъдете по-уверени и сами ще се изненадате от това, което ще постигнете със собствени усилия. Намерете баланса между работа и забавления. Не позволявайте едното да превземе живота ви за сметка на другото. Бъдете по-организирани и търпеливи. Протегнете ръка на приятел в нужда. Бъдете по-отстъпчиви и справедливи.

Близнаци

Бъдете целеустремени, обогатявайте познанията си, бъдете любознателни. Развивайте интелекта си. Не оставяйте мозъка си ленив. Намирайте време за любимите си занимания и хобита. Въздържайте нервите си. Не позволявайте най-малката нередност да ви изкарва извън контрол. Владейте съзнанието си. Намирайте време за разходки сред природата. Преценявайте добре хората, с които общувате. не бъдете наивни. Изслушвайте отсрещната страна, може да се окаже, че невинаги сте прави. Обръщайте повече внимание на любимите хора. Не е важно само да получавате, но и да давате.

Рак

Пазете се от хора с негативна мисъл. При всяка възможност отделяйте време за приятели и близки. Планината и излетите сред природата действат лековито на душата ви и физиката. В работата си поставете приоритети. Не задоволявайте прищевките на всеки. Не позволявайте други да се възползват от вашата доброта. Гответе и се наслаждавайте на добра храна, кулинарията е вашата страст.



Лъв

Не искайте от всеки да се отнася към вас така, както вие към него. Има други специални хора, които могат да ви осигурят най-доброто отношение, от което толкова много се нуждаете. Не просете любов. Тя сама ще дойде при вас, стига да бъдете по-отворени и разбиращи околните. Бъдете директни и откровени. Казвайте всичко, което ви тежи на душата. Не го задържайте в себе си. Излизайте повече сред хората. Разширете познанствата си и кръга от приятели. Новите срещи и лица ви действат ободряващо и вдъхновяващо. Не си позволявайте да бъдете последната дупка на кавала. Имате нужда от живот с активно темпо. За да постигнете вътрешен мир, имате нуждаот живот с активно темпо.

Дева

Приемете се такива, каквито сте и не се опитвайте да промените другите. Помагайте на тези, които имат нужда от вашата подкрепа. Бъдете по-отзивчиви и търпеливи. Запознайте се с хора, които имат ясни възгледи в живота. На работа не приемайте нещата присърце, натрупайте опит и потърсете нещо ново, което ще ви зареди. Не се страхувайте на лошите и нездравословни взаимоотношения, по-силни сте, отколкото си мислите. Намалете темпото. По-често намирайте време за пълноценна почивка и неща, които да ви носят позитивни емоции.

Везни

Научете се да казвате „не“ и да отхвърляте хората, които го заслужават, без да ви бъде неудобно. Не се плашете от промените. Не изисквайте твърде много от себе си и останалите. Бъдете по-мили и снизходителни към грешките на другите. Отделяйте време на любими за вас занимания.

Скорпион

Предайте се на своите желания и не се водете спрямо другите, прекалени промени могат да предизвикат гняв и депресия. Вместо толкова често да слушате чуждите проблеми, разкажете своите. Повярвайте и повече на интуицията си, тя е доста точна във всички ситуации. Не се страхувайте от негативни емоции, те са един вид отдушник. Яжте здравословно и избягвайте пороците, те са ви слаба точка.

Стрелец


Говорете открито, честно и свободно – хората ви ценят заради това. Имайте вяра в себе си и винаги опитвайте нови неща, на вас желанията ви се променят в зависимост от околната среда. Задължително в живота си въведете редовната физическа активност или спорт, движението е задължително за вашето щастие. Обърнете малко внимание на материалното и не трупайте неща и предмети, които не ви трябват. Не се съгласявайте на по-малко от това, което заслужавате в любовта. Ако сте сами, любовта скоро ще ви връхлети.

Козирог

Във всяка работа и задача дайте всичко от себе си, само така ще бъдете доволни от резултатите. Откажете се от цигарите, нездравословните храни и въведете режим на упражнения. Не се страхувайте да бъдете себе си и си обърнете повече внимание. Оставете се на спонтанността и без много да планирате и се наслаждавайте на това, което сърцето ви обича. Помагайте на другите, без мислене, това ви прави по-добър и по-щастлив човек.

Водолей

Отделяйте повече внимание на финансите си и направете план за минимални икономии, само така ще си намалите главоболието и ще имате възможност да се насладите на останалите сегменти от живота си. Не сменяйте компаниите си толкова често и ценете повече хората, които ви обичат. Нуждаете се от честа физическа активност, чрез която ще можете да се освободите от негативната енергия. Не бягайте от проблемите си – това е най-големият ви недостатък. Рецептата за щастие ще бъде пълна само, ако се държите далеч от пороци и хора, които ви насърчават да живеете нездравословно.

Риби

Бъдете отворени за нови преживявания – от пътувания до любовни отношения и работни оферти. Често слушайте другите и им споделяйте, те наистина са ценни и хората ще ви ценят повече, ако поработите над търпението си. Не се опитвайте твърде много да угаждате на другите, особено на любовния партньор, защото лесно губите своето „аз“. Упражнявайте благоразумието си. В стресови ситуации никога не бягайте, а се справете с тях.

Четете още: Ето кои три зодии ще се носят на крилете на любовта до края на лятото