Автор
Десислава Недева

Таро хороскоп за месец май – какво показват картите за вашата зодия?

В тези напрегнати времена, ни се иска да имаме магическа ключалка, през която да надникнем и да разберем бъдещето, което стои пред нас. Толкова ли е критично положението наистина? Кога ще свърши всичко това? Ние нямаме магически прозорец в домовете си, но за щастие някои от нас имат карти Таро, които могат да използват, за да получат някакъв отговор. Нека видим какъв е той за всеки един знак от зодиака:

Овен – Тройка Жезли

Много усилия сте положили в миналото, Овни и сега е времето да берете плодовете на своя труд. Всички знаем колко целеустремени и амбициозни сте по природа, но когато човек не върви в правилната посока, нещо винаги осуетява плановете му. Вие обаче следвате успешно своя път и получавате знаци от съдбата за това. Така че продължавайте в същия дук, нито крачка назад, защото все още се намирате в самото начало и има много предизвикателства, които ви предстоят.

Телец – Деветка Чаши

Телецът се чувства в свои води в условията на карантина. Той има всичко, от което се нуждае – вкусна храна, повече време за сън и споделени моменти с любимите хора. Това е зодията, която се намира в най-стабилно емоционално състояние и успява да се наслади на това, с което разполага в момента. Постигнал е завидно материално положение, осигурил си е висок стандарт на живот и сега не му остава нищо друго, освен да бъде щастлив. Но сякаш самотата в това мълчаливо щастие има лек горчив привкус. Но всяко нещо си има цена и човек трябва винаги да е готов да я плати.

Близнаци – Слънцето

Близнаците често са хаотични, раздвоени и повърхностни, но през месец май ще намерят своя вътрешен баланс. Да, наистина звучи невероятно, но ще се случи. Явно карантината им се отразява добре и са успели да въведат ред в мислите и чувствата си и сега рационалният подход е тяхна пътеводна светлина. Това ще ги изпълни с енергия и ентусиазъм да творят и да следват целите си, като изходът е повече от обещаващ. Успехът е на ваша страна, Близнаци, вие сте центърът на Вселената този месец.



Рак – Влюбените

Макар че инстинктивно тази карта ни препраща към идеята за любов и плътска наслада, нека Раците не бързат да се радват. Зад нея стои нещо много по-сложно и дълбоко, а именно – изборът. И не, няма да се наложи да избирате между двама ухажори, а дилемата ще бъде изживяна на едно вътрешно ниво. Да послушате разума или сърцето си? От вас зависи. Звучи лесно, но не е. В крайна сметка правилният отговор е винаги да слушаме сърцето си, но само когато сме изправени пред някакъв избор, осъзнаваме колко не ни стиска да рискуваме, а често залагаме на сигурното.



Лъв – Крал Пентакли

На Лъвовете се падна картата на бизнесмените. Те със сигурност няма да си почиват през месец май, а ще са заети да финансират своите проекти и да работят денонощно за безоблачното им изпълнение. Ще трябва да помислят за всичко и да поемат нещата в свои ръце, ако искат работата да бъде свършена както трябва. Съветваме ви да действате като традиционалисти и да не си правите излишни експерименти, защото после ще съжалявате. Не се притеснявайте, няма да се разболеете от претоварване. Крал Пентакли винаги говори за човек, който получава подкрепа от близки и приятели, така че не сте сами в тази битка. С обединени сили и енергия, животът е по-лесен, по-сладък и по-весел.

Дева – Колесницата

Девите са известни със своя работохлизъм и дисциплина и месец май няма да направи изключение в техния график. Пролетта ги мотивира още повече и желанието им за реализация и налагане на волята ще се проявят по-силно от всякога. Това, за което трябва да внимават е да не пресилят нещата. Ще бъдат целеустремени, но нека не забравят, че различните ситуации винаги изискват оригинален подход. Преценете добре кога трябва да настъпите газта и кога да натиснете спирачката.

Везни – Умереност

Ах, колко удобно изтеглих картата Умереност за Везните, които винаги се стремят към баланс и хармонични отношения с околните. Да, обаче името на картата е доста подвеждащо, защото Везните ще бъдат далеч от дипломацията през месец май. Напротив, те ще се стремят да бъдат една крачка напред от останалите, ще преминават граници, ще направят всичко, за да постигнат своето. Важното е да намерят точното съотношение на действия и емоции, за да напипат формулата на успеха.



Скорпион – Двойка Пентакли

Скорпионите също няма да скучаят през този месец и ще бъдат дори пренатоварени със задължения. Работата им се увеличава, грижата по децата и дистанционното обучение също, а времето да се свърши всичко все така недостига. Но нещата сякаш се нареждат като на магия и организираните Скорпиони успешно жонглират с многото отговорности. Това положение за щастие е временно и няма да изпитате умората на плещите си, така че се заредете с енергия и вярвайте, че бурята скоро ще премине.

Стрелец – Звездата

Макар и непоправим оптимист, Стрелецът сякаш беше загубил позитивизма си напоследък, но ето че нещата започват да се подреждат. Надеждата отново се прокрадва в сърцата им и запалва техния ентусиазъм. Загубилите работа ще получат интересни предложения от приятели или директно от работодатели, а останалите без половинка в живота, ще срещнат любовта в лицето на красив и очарователен млад мъж. Всичко обаче е още на фаза проект и има дълъг път да се извърви, за да се говори за някаква стабилност по тези житейски направления.



Козирог – Седмица Мечове

Въпреки напредничавия ви характер, през този месец ще се наложи да направите крачка назад и да преосмислите своите приоритети. Отдръпването от сцената не е акт на поражение, а мъдро решение, което имате нуждата да направите. Останете насаме със себе си и своите мисли, начертайте план за действие, без да се влияете от околната среда и чуждото мнение. Послушайте този път сърцето си, то знае накъде да ви отведе. Уморени сте от всичко и от всички и се нуждаете от промяна. Един съвет от мен – започнете да си водите дневник. Записвайте своите мисли и реакции и ще намерите правилния алгоритъм за вашето щастие.

Водолей – Рицар Жезли

Този месец ще бъдете шури и спонтанни, каквито сте и по принцип, но този път водещ ще бъде поривът. Усетите ли, че нещо запалва искрата във вас, преследвайте го, докато не стане ваше. Вие най-добре знаете как. Не се страхувайте да пътувате, защото там е вашето щастие през месец май. Със сигурност няма да е до далечна или екзотична дестинация, но късметът ви се крие в следващото приключение, което ще приемете с охота, вероятно инициирано то някой ваш близък или приятел.

Риби – Колелото на съдбата

Риби, пригответе се за един по-различен месец, когато изненадите идват една след друга и ви отвяват главите. Ключовата дума тук е непредвидена ситуация и тя може да бъде както неприятна, така и изключително вълнуваща и позитивна. Плановете ви ще бъдат осуетени, затова ви съветваме да не прекарвате прекалено дълго време в правенето на такива. Звездите имат свое виждане за нещата и не е редно да им се противопоставяте. Те стоят над нас и когато решат да ни изненадат, на нас не ни остава нищо друго, освен да приемем изненадат с готовност.

Четете още: Тези 4 зодии никога няма да ви изневерят