Автор
Десислава Недева

Тези четири зодии са кучките на зодиака

Когато имаме кофти ден, едва ли първото нещо, което си мислим е, как ли изглеждаме в очите на околните. Те със сигурност улавят знаците на бурята в нас, но има хора, които по принцип си носят с гордост своя bitch face и не им пука за мнението на останалите. Дори напротив, смятат, че по този начин вдъхват респект и показват на света колко са нахакани и със самочувствие.

Понякога е въпрос на възприятия и светоусещания. Зодиите, които се славят като непоправими оптимисти, като Близнаците и Стрелеца, виждат положителното във всяка ситуация и трудно можеш да ги видиш без дежурната усмивка върху лицето им. Но има една група зодиакални знаци, които са черногледи и вглъбени философи, които разглеждат всяко нещо под микроскоп, сякаш се надяват да намерят недостатъците и на най-перфектния човек или събитие.

Ако случайно сте от втория тип хора, вероятно сте една от следните 4 зодии. И дори да е така, помнете, че усилията, които влагате, за да се тревожите са също толкова големи, колкото и тези, които ще ви извадят от лошото настроение. Така че изборът къде да насочите своята енергия е изцяло във ваши ръце.

Рак

Зодия Рак е нарицателно за хора в перманентно лошо настроение. Те сменят емоциите си с такава лекота, че както в един момент се смеят с глас, в следващия може да гледат безизразно през прозореца, сякаш са потънали в печал. Това не е задължително лошо нещо, нито е диагноза биполярно разстройство. Причината е тривиална – прекалено голяма емоционалност или по-точно емоционална чувствителност. Раците са страшно темпераментни, което означава, че реагират бурно на всякакви външни стимули със съответната емоция. Така че всичко зависи от обстоятелствата, а те, както знаем, постоянно се сменят. Сутринта може да са станали с краката нагоре, на обяд да преливат от щастие, защото са се срещнали с любимия и са похапнали най-вкусната пица на света, а вечерта да ронят крокодилски сълзи от мъка по Джони Деп, който остарява безвъзвратно.

Дева

Това е зодията, която отстрани изгледа сякаш сама успява да се вкара в най-лошото настроение познато на човечеството, но повярвайте ми, това съвсем не е точно така. Основният им проблем се корени в нуждата да контролират света около себе си. А на всички (освен ако не сме зодия Дева) ни е ясно, че това е практически невъзможно. Така че няма смисъл да изпадате в паника всеки път, когато някой отказва да следва примера ви или има неблагоразумието да не отговаря на високите ви очаквания. Светът е съществувал също толкова добре, колко и сега, още преди да се родите и да започнете да раздавате команди. Затова, спокойно, другите хора имат глави на раменете си и са способни не по-малко от вас. Когато го проумеете, ще свалите огромен товар от плещите си, защото няма да обвинявате само себе си за всяко нещо, което се прецака. И бам! Ще видите как лошото настроение тутакси ще излезе през комина като дим.

Скорпион

Определено да се родиш Скорпион не е за завиждане. Те са в перманентно лошо настроение и повярвайте ми, според тях винаги има някаква основателна причина за това. Лошата новина е, че държат на всяка цена да споделят тези свои отрицателни мисли и чувства с останалите, така че целият свят да се превърне в едно тъмно, мрачно и потискащо място за живеене. Не го приемайте толкова лично, Скорпиони, но вие наистина сте доста негативни личности. Това, разбира се, има и своите предимства, защото само човек, който не харесва нито себе си, нито положението, в което се намира, е способен да се развива постоянно. Посредствеността е дума непонятна за неговия амбициозен характер. Освен това, когато нещата накрая наистина се скапят, както ни се струва в момента заради извънредното положение в страната, само Скорпионите няма да се чувстват като наивните глупаци, които са вярвали, че светът върви към едно по-светло бъдеще.

Козирог

Козирогът е напълно наясно с перманентното си лошо настроение и няма никакво намерение да променя този факт. Е, понякога може да ви награди с някоя тънка усмивка, но определено няма да бъде често, защото той наистина няма време за лигавщини. Той смята, че да бъдеш позитивен човек и да си нон-стоп нахилен като зелка е проява на слабохарактерност и малодушие. Все пак Козирогът е най-изкусният циник на зодиака и с радост ще каже „Аз казах ли ти“, когато най-лошото се случи. А той се опиянява от факта, че е мъдър, хладнокръвен и прозорлив, дори с цената на негативизма и омразата на околните към неговата особа. Той си е самодостатъчен и цялостен в своето черногледство и не позволява на никой да му покаже сладката страна на живота.

Четете още: 5-те зодии, които са най-големите лицемери