Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Транзитен Марс в Лъв от днес - гответе се за вихър от емоции

Марс от 11 юни до 29 юли ще транзитира в знак Лъв. Лъвът е фиксиран, огнен, активен знак. Управител на Лъва е Слънцето, естественият му дом в хороскопа е 5-ти дом. Лъвът управлява сърцето и тук то е голямо, топло, почти винаги влюбено.

След енергията на Рака, където енергията беше насочена към дома, родината, семейството, сега Марс насочва енергията си към емоциите, любовта, забавленията, наслада, почивка, творчество, деца. След енергията на водата, ще иска да се сгрее на енергията на огъня. Марс е планета, която показва как се развива нашата енергия, как инстинктите ни се разкриват и показват.

Марс в Лъв обича властта и обича да управлява. Ключовата дума е „самочувствието“. Марс в Лъв притежава голяма енергия, воля, постоянство, инициативност. Той е взривоопасен, боен и в същото време театрален, обича малко да преувеличава. Той изразява бурно гнева си и когато нещо му дойде на ум и му е трудно да се сдържа, тогава е в състояние да унищожи всичко по пътя си. Той не толерира конкуренцията и може да бъде агресивен, но също е благороден и щедър.

Марс ще ни накара да се борим за всичко, което ни интересува, да развиваме страстите си, да преодолеем ограниченията, които ни задушават и ни задържат. Отзивчивост към събития, смелост, конкурентоспособност, необходимите битки, решителност, еротично напрежение, всички действия, насочени към завоевание и лична защита.
Сега ще бъдете по-мотивирани, което означава, че ако искате нещо, сте решени да постигнете своето! Марс в Лъв ви кара да се чувствате достатъчно силни и смели, за да се издигнете до върха и да получите това, което заслужавате.

Марс може да бъде като елемент на напрежение и конфликт, но може да ни даде и енергийният заряд, който ни е необходим. Разбира се, много зависи от аспектите, които формира с личните планети; ако са хармонични или дисонантни ефектите се усещат съвсем различно.

Докато Марс преминава през знака на Лъва, силни и успешни мъже ще изпъкнат чрез своята енергия, креативност и амбиции. Не се изненадвайте, ако мнозина започнат да се държат така, сякаш са поне филмови звезди.

Марс през знака Лъв насърчава флирта, ухажването, повишава сексуалната активност. Прави ни по-решителни в желанията и намеренията си, по-упорити, натрапчиви и много импулсивни, понякога агресивни. Това е идеалното време да се наслаждаваме на живота и да увеличим страстта в нашите взаимоотношения. Не се срамувайте от огнените си желания точно сега – стига да сте в безопасност.

Играта тук е: правете това, което обичате и докажете на другите и на света кои сте и колко много струвате.