Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Труден, но вълнуващ ноември за Везните, Скорпионите и Стрелците

Предпоследният месец от годината се задава. Ето какви емоции ще донесе той за представителите от зодия Везни, Скорпион и Стрелец.

Везни – Ноември може да се нарече един от най-трудните, макар и интересен месец. Няма да ви бъде лесно, защото от време на време ще има ситуации, които изискват бърз отговор и незабавно вземане на решения. Юпитер на 8 ноември ще се премести в знака Стрелец, където вече се намира Меркурий – подобно съседство не оказва най-доброто влияние върху професионалната сфера и ще бъдете принудени да издържите на конкуренцията и провокации от страна на другите. През първата десетдневка на ноември ще сте склонни да украсявате малко повече реалността, но витаенето в облаците няма да доведе до нищо добро и така ще пропуснете няколко добри шанса. Финансовото положение е относително стабилно, но вие едва ли ще плувате в пари – предстоят непланирани разходи. Венера излиза от ретроградност в средата на втората десетдневка и се връща към директно движение като периодът ще премине сравнително спокойно. Но не трябва да се отпускате - дори малка пауза в делата ви може да доведе до сериозни проблеми, свързани с професионалните дейности. Разчитайте предимно на себе си. Марс, който преминава в знак Риби на 15 ноември, ще доведе до много проблеми, а третата десетдневка на месеца няма да бъде най-подходящият период за ново начало. Трябва да се отървете от личните амбиции и да се опитате да разберете проблемите на близките и околните. В началото на месеца може да се получи претоварване, последвано от главоболия и други проблеми. Трябва да се помни, че тялото се нуждае от емоционално и физическо освобождаване. Неуспехите могат да доведат до сериозна депресия - важно е да се съхрани имунитета, да се занимавате повече с физически упражнения, да не пренебрегвате почивката и по-често да се изпуска парата. Добре е по-често да се разхождате на чист въздух. Ще сте склонни към безсъние, важно е да се научите как да се отпуснете, за да предотвратите проблеми с нервите. Везните, които са женени, ще са по-щастливи, но семейният живот не може да се нарече идеален, по-специално трябва да бъдете готови за ежедневните трудности. Звездите не препоръчват да търсите развлечения встрани - желателно е да обърнете внимание на съпруга/та си (партньора си), за да не влошавате отношенията. Шансовете за ново запознанство при свободните Везни нарастват към края на месеца.

Скорпион – Не предприемайте рисковани ходове и избягвайте финансови операции. Меркурий ще стане ретрограден на 17 ноември и е желателно да се преустановят новите инвестиции и да се премине към уреждане на отсрочени финансови задължения. Парите, които очаквате ще бъдат забавени. Също така, пазете се от недоразумения, които са възможни и грешни действия, защото това може да доведе до загуби. През третата десетдневка на ноември Слънцето, което управлява вашето поле на работата и кариерата, влиза в знака на Стрелец и прави съвпад с Юпитер, което ще ви помогне да направите разумни и добре планирани стъпки, за да решите финансови проблеми и да привлечете по-големи печалби. Успех ви очаква, ако работите в сферата на банкиране, икономика, счетоводство, издателска дейност и туризъм. Завръщането на ретроградния Уран в сектора на здравето може да ви донесе повече стресови ситуации. Нуждаете се от повече физическа активност, за да стане вашият имунитет по-стабилен. През третата десетдневка на ноември контролирайте кръвното си налягане. Възможни са хормонални смущения и алергични реакции. Уран ще се върне в началото на ноември в знака Овен и ще излезе от вашето поле на любовта и партньорството. Ще настъпи по-спокоен период в тази област, но определено ще е важно да продължите да се занимавате с това, което потенциално може да попречи на взаимоотношенията ви с партньора ви.Ако вече имате връзка, тригонът на Венера с Марс на 9 ноември ще засили привързаността ви и ще събуди отново страстта помежду ви. Тригонът на Слънцето с Нептун на 6 ноември пък ще накара мнозина да се влюбят в началото на месеца. Ще идеализирате малко повече човека, в когото се влюбвате, но за щастие няма да бъдете разочаровани. Лицето, което харесвате, ще се опита да бъде в съответствие с вашите очаквания. Между вас двамата бързо ще възникнат страсти и ще преминете в интимни отношения и емоционална връзка.

Стрелец – През ноември надеждите ви за по-доброто няма да изчезнат, а още повече ще нарастват. През този период ще се открият нови перспективи както в личния, така и в професионалния живот. Този месец най-накрая ще постигнете това, към което се стремите, но помнете, че повечето хора се отказват стъпка преди да постигнат целта си. На 6 ноември Уран се връща обратно в знака на Овен и ви предупреждава, че не е желателно да предприемате финансови и бизнес рискове. Юпитер - вашият управител - ще влезе във вашия знак на 8 ноември и свеж вятър ще удари в платната ви, а късметът ще ви се усмихва по-често. Това събитие ще ви донесе повече сигурност, оптимизъм и самочувствие във вашите лични изяви и ежедневие. Особено благоприятно ще е за Стрелците, които се занимават с управление, които са на ръководни и отговорни постове, собственици на корпорации и рекламните агенции, работещите на свободна практика и художниците. Венера ще направи на 9 ноември тригон с Марс, което ще ви позволи да постигнете хармонично сътрудничество в отношенията и ще ви донесе голям успех във всичко, което е свързано с работата в екип. Слънцето ще направи секстил с Плутон на 11 ноември в сектора на парите ви. Вашите бизнес партньорства, както и подкрепата на висшестоящите ще бъдат засилени. Меркурий ще започне да се движи ретроградно на 17 ноември, което ще доведе до недоразумения в комуникацията. Ще бъдете принудени да отложите началото на някои проекти и да се върнете към организирането и отстраняването на грешки в плановете. Ще можете да реорганизирате плановете си и да започнете нов проект. През втората половина на ноември ще бъдете нервно напрегнати, чувствителни към стрес. Ще ви е необходима повече почивка. През втората половина на ноември са възможни разногласия с партньора, често във връзка с малки неща. Вие ще имате дребни недоразумения и може би една по-сериозна кавга на 26 ноември, когато Меркурий ще направи квадрат с Марс. До края на месеца ще можете да преодолеете трудностите и да възстановите хармонията в отношенията.

Хороскопа за ноември на следващите три знака от зодиака очаквайте утре >>