Автор
Десислава Недева

Ура! Венера вече не е ретроградна и всичко в живота ни се подрежда

Ето я и голямата новина за седмицата: Венера тръгва в директна посока, след като ни измъчи с ретроградната си фаза, която стартира на 13-ти май. В четвъртък, 25-ти юни, тя бавно ще възвърне своя обичаен ход на движение, за да можем всички да си отдъхнем и да погледнем света с нови очи.



Това, което ще ни се случи на първо време, е усещането, че сме наясно със себе си и нуждите на нашето сърце. То ще ни донесе дълго чаканото проникновение и ще разберем смисъла, който стои зад събитията от средата на април, когато Венера навлезе в своята сенчеста фаза. Тогава всичко ни се струваше странно, нелогично и се питахме съвсем по човешки: „Защо точно на мен?“ и ето сега получаваме своя отговор. Всеки един от нас на едно личностно ниво ще преживее своя дълбок катарзис, който ще промени коренно перспективата му за живота и неговото място вътре в него.

В момента Венера все още се намира в знака Близнаци, който се свърза с медиите, комуникацията и всичко, което споделяме с околния свят. Знакът Близнаци се управлява от Меркурий, който в момента е ретрограден в Рак и ни приканва да анализира добре душата си, така че да стигнем до корените на нашите проблеми, които обикновено датират от ранна детска възраст.



Възползвайте се от енергията на директната Венера, която най-после ви дава необходимата сила да разберете отговорите на въпросите, които сте си задавали от години, но не сте имали смелостта да се изправите лице в лице с вашите демони. Крайно време е да се почувствате достатъчно уверени в себе си, за да премахнете несигурността, която криете зад маската на фалшивата усмивка.

Когато разберем основната причина, която стои зад грешните ни избори в миналото, ще успеем да предотвратим бъдещи провали. И все пак, нека сме наясно, че всеки прави грешки, но когато ги приемем като част от пътя, който трябва да извървим на тази земя и учим адекватно своите уроци, ще излезем от матрицата на повтарящи се сценарии, причиняващи ни само болка и страдание.

Четете още: Вижте как ретроградният Нептун преобръща света на всяка една зодия