Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Утре е магичен ден - лятното слънцестоене може да промени живота ни

На 21 юни в 06:33ч настъпва лятното слънцестоене и Слънцето преминава в знак Рак. Слънцестоенето отбелязва официалното начало на астрономическото лято в Северното полукълбо – пикът на усилията на природата. Това е особен ден в годината. Слънцето се намира в най-високата точка на небето, задържайки се максимално дълго. Най-дългият ден и най-късата нощ в годината. Получаваме най-много часове от деня, заради позицията на Земята по отношение на Слънцето.
За добър знак се смята в деня на лятното слънцестоене да посрещнете зората - дава сила и здраве за цялата година и предпазва от беда.
Едно от най-старите свидетелства за значението на лятното слънцестоене е Стоунхендж в Англия, мегалитна структура, която ясно отбелязва момента на лятното слънцестоене през юни. Всяка година там се събират хиляди хора.
В древни времена, в древен Китай, древна Европа и Америка, лятното слънцестоене е било културно събитие. Ритуали са извършвани, за да се подчертае силата на деня. За да получат максимума от слънцестоенето, са извършвали молитви, за да им помогнат, да им донесе късмет, просперитет за останалата част от годината, за добро здраве и много други.
По време на езичеството на Слънцето приписвали божествена сила над всички живи същества, а лятното слънцестоене означавало най-висок разцвет на всички сили на природата. Ето защо, дори и сега много хора празнуват слънцестоенето с поклонение пред силите на природата и гадаене. На този ден нашите предци са следвали знаменията.
По-специално, те са прескачали над огъня, за да имат просперитет и добра реколта. Лош знак е, ако вали в този ден и няма слънчево греене. В края на краищата, при дъждовно време е невъзможно да се запалят огньове и следователно - да се провеждат традиционни обреди и ритуали за благополучие.


Съвети за денят на лятното слънцестоене


В деня на лятното слънцестоене не забравяйте да си намислите желание, гледайки към слънцето. В този ден то притежава специална магическа, силна енергия, която въздейства върху целия живот на земята!
Времето, в което Слънцето буквално замира в небосвода е пропито с мистична сила. Тези, които са покровителствани от Слънцето, ще могат да хармонизират своите черти от характера си, да покажат скритите си таланти, да генерират идеи, да творят и да заобикалят с грижи околните.
Всички ритуали и магически действия се подхранват от слънчевата енергия и увеличават силата си в този ден.
Другият свят отваря вратите си, възможно е да общуваме с душите на мъртвите.
Астралните същества с стремят да влязат в контакт с хората. Гадание на карти таро, руни, кафе дават верни и точни отговори на въпросите за близкото бъдеще.
Слънцето е тайният лечител, затова всяко начало на изцеление и укрепване на тялото има езотерично мощна сила в този ден. Събирането на лечебни билки на 21 юни ще ви помогне да запазите полезните им свойства, които са заредени със слънчева енергия и мощна сила за дълго време.
Поверието казва, че ако искате да привлечете потока от изобилие в живота си, в деня на лятното слънцестоене, вземете всички дребни монети от портфейла си и ги поставете под прага на къщата или във всеки отвор или пукнатина на входната врата, или на места, където никой няма да ги види. Ще мине много кратко време и ще почувствате как парите започват да се появяват в живота ви буквално от нищото.
Основната тема на това слънцестоене е изобилието. Описвате подробно на лист (качества, навици, нагласи, определени модели на поведение и програми) и след това запалете свещ в червено, оранжево или жълто във вашия дом. Кажете: „Изгарям всичко, което пречи на живота ми да живея нормално и щастливо и това, от което бих искал да се освободя.”
И с думите "Благодаря на огъня за прочистването и освобождението" изгорете листа си.
Слънцестоенето представлява времето на завършване и започване ново начало. Ако има нещо, което сме готови най-накрая да пуснем или да решим, тогава слънцестоене е най-доброто време за това. След това ще можем да влезем в следващата фаза на нашето пътуване с чувство на освобождение, обновяване, сила и готовност да създадем за себе си живота, който най-много желаем.