В хармония с Вселената днес: Ефикасната лунна диета гарантирано топи излишните килограми

Днес е пълнолуние и е време за диетаааа!

Лунната диета – това е специфична система на хранене, чрез която самата природа подпомага отслабването. Наясно сме, че основната причина за излишните килограми е прекомерното приемане на храна. Без промяна на диетата, без намаляване на калориите няма как да отслабнете.

Изборът на подходяща диета – това е задача № 1 на желаещите да се вталят дами. Разнообразието е огромно. Вие решете коя е най-подходяща за вас. Но една от най-добрите системи на хранене с цел отслабване е изпитаната във времето лунна диета.



Как влияе Луната върху процеса на отслабване?

Отдавна се знае, че Луната влияе върху всички живи организми и това, което се случва на Земята. Отчитайки разположението на небесното тяло се подстригва косата, садят се дръвчета, назначава се лечение или медицински операции. Познаването на фазите на Луната и техните особености помагат да се придобие стройна фигура. Това е така, тъй като разположението на естествения космически спътник на планетата влияе върху апетита и обмена на веществата, независимо дали го усещаме или не.
За да спазвате лунната диета намерете си в интернет календар с фазите на спътника ни за съответния месец.

Лунната диета за отслабване предполага да си съставите своя програма за вталяване, като се ориентирате по небесното тяло. Лунният цикъл е от 28 дни. Състои се от четири фази, всяка от които продължава седмица. На всяка фаза съответства особена система на хранене. А именно:

При новолуние. През този период човек чувства слабост, в организма текат процеси на обновление. За възстановяване на силите се препоръчва да се отдаде предпочитание на протеиновите храни. През новолунието са много полезни и резултатни физическите упражнения.



Намаляваща Луна. Това е фаза на очистване, когато от тялото се изхвърлят шлаки и отрови. В този период е добре да се пие повече вода, да откажете от тежки храни – сладкиши, тестени изделия, мазни ястия.

Растяща Луна. По време на тази фаза на космическия ни спътник расте апетитът. Поради тази причина е важно особено внимателно да се самоконтролирате, да намалите употребата на сол и висококалорични продукти, да се откажете от подправките, които стимулират апетита. През този период заложете на най-вече на пресните плодове и зеленчуци.

Пълнолуние. Зърнените и млечните храни – те трябва да са ви основните храни през този период. След него идва новолунието, чрез разтоварването при новолунието ефектът от стопяването на излишните килограми се усилва.

Внимание: През този периода на лунната диета трябва напълно да се откажете от всякакъв алкохол и сладки безалкохолни напитки, ако искате да получите желания силует.
Както забелязвате, лунната диета категорично не изисква да стоите постоянно гладни. Просто трябва да подбирате най-подходящите като вид продукти за съответния лунен цикъл и да следите за количеството храна, която приемате.



Няма нищо по-глупаво и по-опасно за здравето и ЖИВОТА ви, от зверското гладуване. В момента, в който ще посегнете отново към храната, тялото започва по-бурно от всякога да трупа резерви – разбирайте тлъстини, от „страх”, че може пак да му се случи такава инквизиция. И бързо ще качите повече килограми, отколкото преди да започнете диетата.

И не забравяйте – от анорексия се умира!