Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Венера в Дева носи напрежение в любовния живот!

На 10 юли Венера влиза в знак Дева, където ще пребивава до 7 август.

Венера в знак Дева значително ще охлади пламъка на любовта. Ще се намира под влияние на земната стихия. Тук планетата е в падение и това отслабва нейните Венериански качества. Стилът на поведение в любовта ще се промени. Страстта, щедростта, романтиката, които се проявяваха в знак Лъв, сега ще бъдат заменени от повече предпазливост, сдържаност, равновесие, критичност.

Стълкновението на свойствата на планетата и знакът Дева ще създаде определени трудности. По-трудно ще става разкриването на емоциите и чувствата в любовта. На мястото на страстта идват повече сдържаност и разумност. Хората вече по-малко ще реагират на емоции, всичко внимателно ще се анализира и претегля, което обеднява чувствата. Ето защо любовните чувства на много хора ще станат по-малко видими и по-слабо изразени, ще утихнат страстите. Ще се задълбочи задълбаването в дреболии и ще нарасне критичността, затова под влиянието на Венера в Дева трудно може да срещнете своя идеал. Могат да възникнат спонтанно служебни флиртове. Но като цяло през юли Венера ще бъде по-хармонична, отколкото през предходния месец, затова завързването на нови контакти е възможно. Венера прави четири важни хармонични аспекти и само един нехармоничен за времето, през което ще пребивава в Дева.

Добро време за начало на диета, за изчистване на организма, за козметични процедури. Благоприятно е за лечение с билки и хомеопатични препарати на стомашните заболявания. В този период трябва да се ограничи употребата на сладко и тестени изделия.

Избягвайте да правите големи покупки след 10 юли до края на месеца. Единственото изключение е от 21 юли до 24 юли, когато Венера ще направи хармоничен аспект към Юпитер.

Във времето от 10 - 14 юли Венера ще сключва хармоничният аспект тригон към Уран.

Това взаимодействие ще донесе нови и нестандартни идеи, както в деловата, така и в личната сфера. Предстоят за мнозина интересни и необичайни запознанства, приятни новини, блестящи перспективи. Хармоничната обстановка обещава повишена чувствителност, възприемчивост и възможни неочаквани обрати в личните отношения. Хората ще са склонни да постъпват оригинално, да експериментират или да се влюбят от пръв поглед, ще бъдат по-проницателни и възприемчиви към всичко ново. При това любовните и семейните отношения могат да станат доста свободни. Не следва да се вземат важни решения под въздействие на такива емоции, тъй като този аспект няма да продължи дълго време, а последствията могат да останат за цял живот.

От 12 до 16 юли ще влияе хармоничният аспект тригон на Венера със Сатурн.

Градуса на страстите ще спадне, тъй като това е напълно различна енергия. Взаимодействието на планетите носи умиротворение, благоприятства спокойните семейни занимания, скромните семейни тържества. Продължаваме да се ползваме от преимуществата, с които ни дарява Венера, която се чувства спокойно в надеждните приятелски обятия на Сатурн. Това й придава увереност в собствените сили и усилва способността й да се справи със сложните задачи. Деловите отношения могат да преминат в романтични. Новите запознанства няма да са толкава впечатляващи и неочаквани.

От 21 до 24 юли Венера ще е в хармоничен аспект секстил и с Юпитер.

Този аспект обещава успех в делата, хармония в личния живот и реализация на мечтите. Настройва към романтика, развлечение, почивка и получаване на удоволствия. Атмосферата ще бъде вълнуваща и радостна, така че едва ли някой ще остане равнодушен в този период. Планетите ще ви помогнат да приемете живота откъм най-добрата му страна и ще изливат своето благотворно влияние върху любовта, брака, приятелските отношения, финансите и изкуството. Появява се силно желание за флиртуване.

Зараждат се нови импулси в емоционален и сексуален план. Влиянието обаче предразполага човек да се отпуска, да мързелува. Добро време за начало на лечение, за зачатие. Добре е да бъдат регулирани страстите, апетитите в буквален и преносен смисъл, внимавайте с теглото. Желателно е да не се преяжда - сега лесно се трупат излишни килца отгоре. Хора с превишено телесно тегло е необходимо да проявяват сила на волята и да се стремят да разсейват вниманието си с нещо друго от хапването. На

22 юли може да си опитате късмета на лотария, тото, билетчетата на късмета. Това е аспект на финансовото благополучие.

От 22 до 25 юли Венера ще е в единственият неблагоприятен аспект опозиция с Нептун.

Връзката с Висшия разум е прекъсната. Фантазиите ще се поразвихрят малко. Влюбените ще се самозалъгват като виждат в партньора си само това, което искат да видят – идеалистична любов. В повечето бракове ще се появят съмнения и сянката на недоверието ще се настани трайно между партньорите. Ще възникнат съмнителни ситуации и подозрения. Лесно ще се изпада в самозаблуда, засилва се склонността към илюзии. Добре е да се избягват алкохол, наркотици, транквиланти и сънотворни, да се сведат до минимум, ако не можете да се откажете напълно. Голяма е вероятността от скандали. Изисква се такт и дипломация в отношенията с хората. Опасност от дезинформация, затова бъдете много внимателни. Недоразумения в интимните отношения. През главите на мнозина ще преминават предателски мисли. Откажете се от пазаруване в тези дни, лесно може да станете жертви на измамници и мошеници.

От 26 до 30 юли Венера ще е в хармоничен аспект тригон с Плутон.

Период на увеличаване на възможностите за конструктивно прилагане на творческите усилия, оригинални идеи и добри практики. Добро време за обновление и трансформиране на семейните връзки и любовните взаимоотношения. Поява на нови романтични възможности. Повишаване на сексуалността. Емоционалните преживявания ще бъдат много силни и за дълго време запомнящи се. Мнозина ще се поддадат на любовните авантюри.

Транзита на Венера през знака Дева е уникален за всеки, според личния хороскоп, но общите тенденции ще докоснат всеки знак. В най-изгодната позиция и с минималните загуби ще бъдат знаците от стихията на земята - Телец, Дева и Козирог, които ще бъдат най-облагодетелствани.

На въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей може да им стане доста скучно. Във всеки случай да крият чувствата си от широката публика, за да не изплашат късмета си.

Знаците на стихията на огъня - Овен, Лъв, Стрелец ще бъдат най-активните любовници сред знаците на зодиака. Традиционният съвет за тези знаци е да вземат предвид малките неща и интересите на възлюбените си.

При знаците на стихията на водата – Рак, Скорпион и Риби - емоционалния живот ще бъде по-спокоен и по-хармоничен, ако следват повелите на сърцето и гласа на разума