Автор
Десислава Недева

Венера в квадрат Нептун носи нещо специално в живота ни!

На 3-ти май планетата на любовта, Венера, ще сключи предизвикателен аспект с Нептун – газов гигант, носещ името на древноримския бог на моретата.

По време на такъв транзит, в нас започват да се зараждат чувства на несигурност и различни комплекси за външния ни вид. Ще ни се струва, че другите ни намират за странни и не одобряват начина, по който се държим и изглеждаме. Много важно е да си дадем сметка, че това усещане е само в нашата глава и няма нищо общо с реалността. За съжаление подобни прояви на ниско самочувствие няма как да не се отразят и на начина ни на общуване с останалите.



Други подводни камъни, за които трябва да внимаваме в този период на замъглена преценка в личните ни взаимоотношения, са идеалистичните представи, които градим за нашите партньори. Тази заблуда може да доведе до сериозни разочарования на по-късен етап, когато влиянието на този транзит премине и вече трезво погледнем на качествата, които този човек притежава. Всеки има своите недостатъци и колкото по-рано ги открием и се научим да ги приемаме като част от характера на индивида, толкова по-лесно ще ни бъде да живеем с него без драми и конфликти.

Всички тези заплахи за безоблачното съществуване на една връзка, разбира се, не важи за отношенията, които са изградени върху здравите основи на взаимно разбиране и пълно доверие. По-проблемни ще останат нестабилните връзки, в които всякакви опити за афери ще излязат наяве и вероятно ще сложат край на любовта.



Ако сте необвързани, ще усетите нуждата от близост и отдаденост още по-силно, но внимавайте, защото Нептун може да ви донесе партньор, който не е особено подходящ за вас. Не бъдете прекалено доверчиви и винаги имайте едно наум, защото човекът е най-потайното живо същество на планетата и крие в душата си демони, които и самият той не подозира, че притежава.

Друг действащ аспект на Венера по това време ще бъде тригонът ѝ с Марс. Той ще увеличи драстично желанието ни за забавление и социални контакти. Периодът е подходящ за срещи с представители на противоположния пол, защото нежната част от нас работи в баланс със сексуалните ни апетити. Нуждата ни от близост работи перфектно и на ниво приятелство, така че всякакъв вид взаимоотношения са полезни за нашето самочувствие и здравословно психическо състояние. Двойките, които имат проблеми помежду си, ще са благоразположени за разговори и ако има някакви несъответствия в мненията, те лесно ще бъдат изглаждани.



Хармоничният аспект, който се сключва между Венера и Марс събужда нашата креативност и повишава творческата ни енергия. Ако сме оставили свой проект, свързан с изкуството недовършен, сега е подходящ момент да запретнем ръкави и да развихрим въображението си. Резултатите ще ни изумят. Да създадете нещо красиво с ръцете и тялото си, като например скулптура, декорация на дума или изящен танц, ще ви донесе невероятна душевна наслада. Опитайте.

Четете още: Тези 4 зодии никога няма да ви изневерят