Автор
Десислава Недева

Венера в квадрат с Марс носи любовна експлозия в живота ни

На 2-ри юни, повелителката на любовта и красотата Венера, която в момента се намира в знака Близнаци, ще сключи напрегнат аспект с Марс в Риби. Това ще повдигне либидото ни във въздуха, но ако не канализираме правилно повишената си енергия, може да се прояви като вътрешно напрежение и неоправдано високи амбиции. Ако се намирате в здравословна и пълноценна връзка, ще изживеете интензивен на сексуални наслади период. Необвързаните пък ще се радват на магнетична аура, която ще привлича противоположния пол. Те ще трябва да внимават да не занижат стандартите си, водени от животинския нагон, който се е събудил в тях. Ще имат много срещи и предложения – от съвсем тривиални до неприлично нестандартни, но е малко вероятно да създадат дълготрайна връзка.



И нека обобщим така – ако имате човек до себе си в живота, заложете на секса. Той ще бъде ключът към разрешаването на малките злободневни проблеми, пред които всички сме изправени. Ако обаче имате сериозни различия помежду си и бъдещето на връзката ви е неясно, по-добре не разпалвайте излишно страстите, защото сексуалното удоволствие може да замъгли трезвата ви преценка, а в момента нямате нужда да си заравяте главата в земята.

Квадратът между Венера и Марс може да ни направи и малко по-гневни, импулсивни и невъздържани. Затова, ако по принцип сте нетърпелива и избухлива личност, ще ви бъде още по-трудно да си контролирате нервите. Опитайте се да проявите повече разбиране към нуждите и проблемите на другите и не налагайте задължително своето мнение, защото бързо ще изгубите баланса. Не отивайте и към другата крайност, да се съгласявате на всичко, което партньорът ви изисква, защото така ще изгубите себе си. Съществуват различни методи за отпускане на напрежението като спорт, физическа активност, творчество, танци.



След няколко дни Слънцето ще направи точен съвпад с Венера, което ще подчертае необходимостта ни от любов, внимание и грижа за външния ни вид. Ще сме приятелски настроени към всички около нас, ще завързваме лесно приятелства и много ще ни се ходи по магазините. Всъщност покупките в следващия месец ще са оправдани, тъй като ще имаме засилено естетическо чувство и всяко една нова придобивка ще влезе в употреба максимално адекватно. Аспектът крие опасност от прекалено отдаване на удоволствията, което може да ни направи доста мързеливи, така че внимавайте с партитата и си поглеждайте наличността в банковата сметка от време на време за отрезвяване.



Марс от своя страна съвпада с Нептун и крие риск от параноични мисли и тревожни състояния. Ако сте чувствителна натура, бъдете нащрек за подобни негативни влияния, но ако по природа сте уверени в себе си и осъзнати като личности, може да изживеете истинско духовно пробуждане, което ще ви накара да погледнете на себе си и на света по различен начин. То ще ви зареди с енергия и ентусиазъм да следвате мечтите си, а алтруизмът ще ви подтикне да помагате на околните. Срещите са успешни, защото излъчвате магнетизъм и харизма, които няма да останат незабелязани. Само бъдете нащрек за измамници, които ще искат да се възползват от добрината ви. Останете здраво стъпили на земята, за да не си навлечете главоболия.

Четете още: Меркурий влиза в Рак и събужда в нас силата на емоциите