Автор
Десислава Недева

Венера в Лъв ни среща с голямата любов на живота ни

Венера, повелителката на изкуството, романтиката, удоволствията и красотата ще транзитира през царствения знак на Лъва на 6-ти септември и ще запали огъня на флирта. Независимо дали сте обвързани или свободни, вие ще усетите страстта на тази небесна рокада да извира от непокорната ви и дива душа. Този транзит трае около месец и ще продължи до 2-ри октомври, когато Венера ще се настани в аналитичната и прецизна Дева.



За никой не е тайна, че Лъвът обича да се отдава с цялото си сърце. Неговата карма включва прекалена обвързаност към материалното, желание да се наслаждава на радостите на живота – вкусна храна, алкохол, почивки на екзотични острови и всякакви луксозни притежания. Ако има пари в себе си, то той веднага ще намери място, на което да ги похарчи.

В своята висока октава, Венера в Лъв се проявява като взаимно уважение и искрена жизнерадост по детски. Тогава хората се научават да оценяват както своите качества, така и тези на останалите. Лъвът държи да получи похвала за своите заслуги. В замяна той също отдава почит на успехите на своите близки и приятели. При него всяка една връзка трябва да функционира в баланс между даване и получаване. В противен случай се превръща в едно вечно недоволно и мрънкащо котенце.



Лъвът е огнен знак, наред с Овен и Стрелец. Огнената стихия се характеризира с действие и инициативност. Лъвът в частност се отличава с пиперливия си характер. Той има мнение по всеки един въпрос, уверен и решителен е, при това добре аргументирано. Лъвът също така се слави с безумна упоритост и проявява чувство за собственост. Той е фиксиран знак и обича да живее по свои собствени правила, които обаче често се променят в зависимост от неговото настроение. Той реагира по детски на несгодите – обижда и наранява, за да премахне собствената си болка. Сърцето му е смело и винаги отворено, затова често бива разбито. В такива моменти на болезнена ярост, той е в състояние да каже неща, които не мисли в действителност.



Любовта, която изпитваме, когато Венера се намира в Лъв, е величествена и грандиозна. Трябва да внимаваме да не станем прекалено горделиви и да контролираме разумно щедростта, която ни е обзела. Това положение на Венера е топлосърдечно, провокативно, експресивно и дори леко екстравагантно. Любовните взаимоотношения започват да приличат повече на игра, отколкото на скучно взаимно съжителство. Освен това този стадий е дълготраен, сякаш сме заседнали в романтичната фаза на всяка една връзка. Какво по-хубаво от това? Да си с един човек от десетилетия, а все още да усещаш пърхането на пеперуди в стомаха, когато те докосва нежно.



В този период се засилва нуждата ни от внимание, признание, валидиране и демонстриране на нашите чувства пред останалите. Настъпва време, в което ще инвестираме стабилно във връзките си. Негативното проявление на този транзит може да се изрази като самоцелно афиширане на чувства и отношения, само заради самата показност, без да има чувство на вътрешно удовлетворение и дълбока искреност. Винаги бъдете автентични и отстоявайте личните си възгледи. За целта обаче, е необходимо много добре да разграничите нуждите и желанията на вашата душа и ценностите, привнесени ви отвън, на които безропотно се подчинявате, а вътрешно дълбоко презирате. Само тогава ще бъдете истински щастливи. Завинаги.

Четете още: 10 цитата за любовта, които перфектно описват зодия Дева