Автор
Десислава Недева

Венера в Стрелец: Идва времето на безразсъдния секс

Венера, Богинята на изкуството, романтиката, красотата и удоволствията, се настанява удобно в огнения знак Стрелец и придобива жизнерадостно сияние. Настъпва период, който може да се определени само с една дума – пиршество на сетивата. Кентавърът идва и ви изкарва от зоната на комфорт с бутилка пенливо вино и самолетни билети до някоя екзотична дестинация. Дали ще се противопоставяте или ще се отдадете на новата енергия, която ни залива от небосклона, зависи само от вас. Ние ви съветваме да се потопите в одухотворената, жизнена и безгрижна атмосфера, която ни се предлага на тепсия и да вземете максимално от живота. Ако усещате нетипично за вас напрежение, решението е само едно – планирайте сега мечтаната почивка. Съветваме ви да не пътувате сами, а да организирате групово пътешествие, защото не е време за усамотяване, нито за дзен изживявания. Време е за екшън! Периодът е особено силен за хората със Слънце, Луна или Асцендент Стрелец, както и за останалите огнени зодии – Лъв и Овен. Ако вие не сте сред тях, изберете компания, в която силно да присъстват тези знаци.



Когато някоя планета транзитира през съзвездието Стрелец, тя започва да се държи леко детински и често бяга от отговорност. Тъй като Венера отговаря за връзките ни с околните, то ние сме склонни да се отнасяме доста несериозно към поети вече ангажименти. Ако се усетите навреме, моля ви, поправете тази негативна тенденция, която витае сякаш във въздуха, защото после ще съжалявате. Един миг удоволствие може да ви коства години страдание. Помислете дали си заслужава риска.

Венера в Стрелец има още една важна задача за вас. Тя ще следи изкъсо дали сте си научили уроците, които касаят взаимоотношенията. Опитайте се да се дистанцирате максимално от ситуацията и да бъдете обективни. Погледнете философски на живота и просто наблюдавайте. Ако не отделите това време за размишление, никога няма да си вземете поука и да продължите на следващото ниво. В такъв момент на помощ ще се притече човек, който да влезе в ролята на ваш духовен водач. Ако не се справите сами тези дни, очаквайте появата на някой напреднал и осъзнат Стрелец. Той ще ви насочи по правилния път. Доверете му се.



Твърде вероятно е през периода на този транзит от 1-ви до 25-ти ноември, да се чувствате по-напрегнати от динамиката, която е настъпила в живота ви. Ако усещате неконтролируемо чувство на гняв и вътрешно напрежение, медитирайте, като се съсредоточите върху слънчевия сплит. Ще почувствате мигновено облекчение.

Четете още: Седмичен любовен хороскоп за всяка зодия (28 октомври - 3 ноември)