Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Венера в Телец събужда сетивата максимално

Венера, планетата на любовта, изкуството и малките придобивки, започна своя транзит през земния знак Телец от 14 април до 9 май. И сякаш всички сме готови за промяна, за различна любов, за чувственост във всеки дъх и докосване.

Е, Телец е знакът, който планетата управлява и в който се чувства добре дошла, сигурна и спокойна. Това, което е изключително добро по време на този транзит, е спокойствие, постоянство, подобряване на материалното положение, всякакви апетити и желания ще бъдат пробудени ... Искаме да се наслаждаваме, искаме „осезаеми“ доказателства за любов. Тази Венера не се нуждае от обещания и мечти, тя се нуждае от реалност. Този период ни дава много възможности да се стабилизираме, успокоим, да функционираме по-спокойно както в любовните, така и в бизнес отношенията.

Това, което е малко по-негативно, е тенденцията към прекомерна наслада от храна и напитки, необходимостта и желанието да си позволим някои неща, които са по-луксозни, които могат да изпразнят портфейла ни, но също и малко мързел. Може да сме по-статични от обикновено. Инициативата няма да бъде особено подчертана и ние ще функционираме на принципа на свикване с обстоятелствата, вместо да се опитваме да ги променим. Също така могат да се събудят ревността и чувството за притежание в партньорствата. Някои дори ще гледат на любовта през материална призма или ще се обърнат към взаимоотношения, изпълнени само с чувственост, страст, наслада ...

Венера е символ на нашите чувства и способността да се влюбим, любовта, която изпитваме към противоположния пол, изкуството и всички удоволствия от живота. Представлява всичко, което обичаме или на което се радваме, влияе на силата ни на съблазняване, общителността, апетита.

Всички сетива са събуждат максимално! Чувствената любов е любовта на Венера в Телец. Именно любовта се усеща с всички сетива. С всяка клетка, всеки нерв и всеки дъх. Любовта е тази, която движи епицентъра, премества ви в друга реалност и носи промени. Както вътрешни, така и външни. Тя иска много внимание, обича да бъде глезена, обгрижвана, да има някой по-силен до себе си, някой, който ще е зад гърба, до рамото, ако е необходимо, и просто ще бъде там.

Преминаването на Венера през знака Телец ще повлияе най-вече на представителите на земните и водните знаци, които обикновено ги очаква малко по-динамичен емоционален живот, промени във финансите, повишен апетит и ясно изразена нужда за удоволствия.

Реалността се променя. Нека бъдем готови за промяна. Късмет!