Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Венера в тригон с Уран: очаквайте приятни изненади!

На 14 януари в 00:23 часа двете планети образуват тригон. В Астрологията той се осъществява при разстояние на две планети на 120 градуса една от друга, което следователно създава хармоничен аспект.

Аспектът между Венера и Уран ще окаже значително влияние върху взаимоотношенията. Тъй като Уран е желанието за експериментиране, може да се почувствате жадни за нови вълнения или нововъведения във вашите взаимоотношения. През този кратък период ще копнеете за нови неща и свобода.

Освен това Уран е планета на внезапните обстоятелства, подобно на гръмотевични удари. Това е типичният транзит, който носи любов на тези, които все още не са я открили ... независимо от факта, дали я търсят или не! Е, не на 100 %, но шансовете нарастват. И много често това е внезапно и непредвидимо влюбване.


Можете да очаквате приятни изненади. Например, да срещнете някого, когото не сте виждали от дълго време или да изпитате нещо неочаквано към някого. Можете да започнете вълнуваща връзка с някой, който до преди е бил само приятел или обратното – да срещнете случайно и неочаквано нов човек. Тези хора могат да ви повлияят по много позитивен и вдъхновяващ начин. В този период любовта се превръща в удовлетворяващ начин да се измъкнете от скуката и ежедневието.

Връзките обаче започнали по това време обикновено не траят дълго. След като чувството на вълнение се стопи, често се губи интереса от тази връзка и продължавате напред. От друга страна, може да е другият човек, който да ви напусне, след като отношенията се нормализират и магията изчезне.

Венера е много бърза планета и затова транзитът й продължава няколко дни. Така че влиянието не е продължително и не може да донесе значими събития, ако тази тенденция не е премесена с влиянието на други важни планети.

Тригонът между Венера и Уран е най-позитивният аспект между тези планети и може да донесе някои неочаквани емоционални преживявания и изненади. Възможно е да има промяна в емоционалното ви състояние. Ако сте били в лошо настроение – чувствали сте се тъжни или депресирани, сега ситуацията може да се промени. Може да се случи положително събитие в живота ви, което ще ви помогне за това. Възможно е също нищо да не се случи, но тази промяна да дойде отвътре и да намерите своя личен баланс без значителни събития.

Връзката и взаимоотношенията ви с партньора ви могат да станат по-вълнуващи за Вас. Може да ви изненада по много приятен начин. Ако напоследък сте се чувствали отегчени, този транзит може да върне вашата мотивация и желание за приключения. Много подходящ момент, ако имате възможност да отидете на някое романтично място. Този транзит може да бъде много подходящ, ако възнамерявате да поискате от вашия партньор да промени нещо. Вероятно той ще го приеме по-лесно, отколкото сте очаквали и има реален шанс да удовлетвори вашето желание.


Финансовото състояние също може да бъде повлияно от този транзит, защото Венера е планетата, която е свързана и с парите освен с любовта. Може да получите някои неочаквани възможности да спечелите малко пари. Или пък да ви се прииска да похарчите пари за нещо по-нетрадиционно и оригинално.

Този тригон също е много положителен за извършване на някои промени с външния вид.
Може да се вдъхновите да направите нещо ново, което не сте опитвали преди и резултатът да бъде приятно изненадващ. Това е перфектният транзит за започване на диета или за пълно подновяване освен на външния вид и на гардероба, показвайки ви на света като по-млад и провокативно привлекателен човек!
Тези, които имат планети или важни точки разположени между 3 и 9 градуса в Земните знаци (Телец, Дева или Козирог) или Водните (Рак, Скорпион или Риби) ще бъдат най-силно под влиянието от тригона на Венера с Уран.