Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Везни, октомври ви носи революционни промени

Везни, вие сте в процес на слънчева революция. Това означава, че животът ви, или годишният цикъл, се променя и ще влезете в напълно различен етап от този, който сте преживели досега.

На 4 октомври Марс ще влезе във Везни, където ще бъде в компанията на Слънцето до 22 октомври. Тяхното съдружие ще благоприятства ентусиазма и жизнеността на представителите на знака, карайки ви да се свържете с истинската си същност и да се борите за постигане на целите си.

Не отхвърляйте нови идеи, които на пръв поглед могат да ви се сторят абсурдни и безперспективни. Именно спонтанните и интуитивни решения могат да се окажат най-правилните този месец във всяка една област.


През октомври ще трябва да постигнете желаното чрез убеждаване. Но в разгара на спорове и разсъждения истината ще се роди. Това е проверка за вашата последователност и авторитет – сред приятели, колеги и конкуренти.

Сега вашите сили ще бъдат насочени към търсенето на баланс и хармония във всички сфери на живота. Октомври ще повиши общителността ви, ще ви помогне да разберете по-добре както себе си, така и тези около вас.

Щастлив и приятен месец ви очаква със Слънцето във вашия знак. Единственото нещо, което може да ви липсва в момента, е способността да се концентрирате само върху едно нещо. Втората половина на месеца е период на уединение и размисъл върху себе си. Просто трябва да обмислите всичко, за да започнете успешно да вървите напред. Важно е да бъдете търпеливи към другите, дори и да ви провокират.

Двойките от знака обаче могат да преминат през бурен сезон. На първо място, наличието на ретрограден Хирон в VII Дом на Везни показва, че има много висящи проблеми, които трябва да се излекуват във връзка с отношенията. Това се отнася не само за интимната област, но и за отношението, което имате към себе си. Случващото се навън не е нищо повече от отражение на вашата вътрешна динамика.

Тази тенденция се засилва от ретрограден Уран в VIII Дом на Везните, който се стреми да се противопостави на моделите и блокажите, които до този момент са подкопавали начина, по който взаимодействате с трети страни. Меркурий, Венера и Слънцето ще влязат във II Дом, съответно на 3, 8 и 23/10. На същото това място Новолунието ще се състои в Скорпион на 27 октомври. С тази планетарна конфигурация субектът ще разгледа възможността за осигуряване на приходи от своите таланти извън обичайната работна среда или придобиване на нови умения, които ще позволяват да подобрят професионалния си профил и да влязат в други работни области.


Нептун продължава да е ретрограден в VI дом, което предполага, че трябва да се обърне специално внимание на появата на заболявания, свързани с лимфната система, психични и психосоматични разстройства, хранителни отравяния от лекарства или други вещества, инфекции, психоза, безсъние, автоимунни заболявания и наранявания на ходилата.

Четете още: Деви, гответе се за горещ флирт през октомври!