Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Везни, през май ви очакват промени

Скъпи Везни, радостта от новото начало чука на вратата ви. Научете се да вярвате повече на себе си и да се фокусирате върху нещата, които имат значение, върху мечтите, които искате да видите сбъднати, върху задачите, които могат да ви донесат желаните резултати. Не се влияйте от това, което хората казват, слушайте интуицията си и правете каквото искате. Обърнете внимание на разходите си, по-добре е да избягвате спонтанните покупки.

Вероятно ще трябва да се справите с неочаквани промени този месец. Не реагирайте остро на трудностите, търсете дипломатично решение на конфликтите. Не се обиждайте на близки, които понякога са твърде придирчиви и постоянно изискват вашето внимание.

В същото време не трябва да бъдете прекалено меки, в противен случай някои ще искат да ви се наложат. Единственото, на което трябва да обърнете внимание, е здравето. Може да се случи така, че да не издържате на високото енергично темпо на някой около вас.

Този месец трябва да наблегнете повече на почивката и релаксацията. Трябва да получите достатъчно сили за следващите месеци, защото ще имате нужда от тях. Прекомерната активност може бързо да се превърне в умора. Въпреки че ще се радвате на добро здраве, старо оплакване може да започне да се появява отново и да ви безпокои.

Тъй като сте под влиянието на ретроградния Меркурий през по-голямата част от месеца, е подходящо време да разрешите всичките си връзки, които внасят негативни вибрации в живота ви.

През май трябва да поемете инициативата, да бъдете по-често в обществото. Това важи особено за свободните представители на знака. Мнозина ще преживеят нещо наистина неочаквано. Тези, които са в двойка, не трябва да се отпускат и да забравят за романтиката, нежността и грижата за партньора.