Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Везни, през юли настъпва време за нещо, което сте планирали отдавна

Драги Везни, Слънцето в X дом ви подканва да следвате личните си цели, да заемете лидерски позиции и ще ви подпомага да постигнете значителен напредък в кариерата. През месеца някои от вас ще получат повишение или нова оферта за работа, която не е за отхвърляне.

Слънцето прави секстил с Уран в първият ден на месеца. Идва време за нещо, което сте планирали по-отдавна и се опитвате да започнете от дълго време и което сте били принудени да отложите, поради неблагоприятни обстоятелства, най-накрая да успеете да започнете успешно.

На 2 юли ретрограден Сатурн ще влезе в IV Дом на Везните, място, където също се намират Плутон и Юпитер и където ще се случи лунното затъмнение на 5 юли. С тази планетарна конфигурация равновесието ще бъде нарушено в дома ви. Необходимо е да се преодолее вътрешното съпротивление (ретрограден Юпитер); да поемете отговорност за себе си (ретрограден Сатурн). От друга страна са възможни конфликти, заради властта (ретрограден Плутон) между родители и деца.


Астрологичната обстановка приканва да засилите връзката с женската родова линия; да обърнете внимание на висящите ремонти и преустройства на дома; и обмислете различни варианти, преди да започнете план за преместване.

Слънцето ще образува опозиции с Юпитер, Плутон и Сатурн между 14 и 21 юли. Ще срещнете противоположни нагласи във взаимоотношенията си с началниците си относно изпълнението на приоритетни и неотложни работни задачи. Важно е да се постигне компромис.

Що се отнася до финансите, този месец трябва да бъдете много внимателни, когато става въпрос за някои парични транзакции, може да има грешка при изпращане на пари или при подписване на някои договори. Финансите ще останат стабилни през юли, въпреки присъствието на Уран в VIII дом на знака, но се предполага, че може да има неочаквани икономически възможности.


През месеца здравето ви ще бъде стабилно, но е възможно да имате леки стомашни проблеми.

Квадратурата, която Меркурий ще направи с Марс на 8 юли, както и пребиваването на ретроградният Хирон в VІІ дом, ще доведе до конфликти и кавга между вас и партньора ви заради общи неща. Ще имате различни гледни точки за това, което ви касае двамата. Емоционални стари рани могат отново да се отворят. До 23 юли комуникацията и връзката с партньора ще бъдат нестабилни и изпълнени с кавги и недоразумения. Някой от семейството или от приятелите ви се намесва във вашите отношения или брак, което особено ви притеснява.



За свободните Везни присъствието на Венера в IX дом подсказва, че ще има романтични възможности с някой, който принадлежи към друга култура или пребиваващ в друга страна (бъдете внимателни към онлайн срещите).