Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Везните през август: Далеч от стреса и близо до любимите хора

Месец август е прекрасен месец за всички Везни по различни причини. На 7 август Венера ще влезе в знака Рак и във вашия сектор на работата и кариерата, което ще ви позволи да бъдете по-добре организирани и по-лесно да изпълнявате планираните дейности и споразумения. От друга страна, ще благоприятства взаимодействието с хората на позицията на власт или лидерство. Така може да ви предложат нова перспектива относно професионалните цели.

Слънцето и Меркурий ще направят тригон с Марс през втората десетдневка на месеца и ще ви помогнат да преодолеете препятствията, които сте срещнали в работата си. Не правете всички неща едновременно, направете първо едно нещо и след това преминете към следващото. Имайте предвид, че от 5 до 19 август Меркурий ще преминава през XI-ти дом и това е отличен период за разширяване на вашата мрежа от контакти (лични и професионални) и участие в нови социални групи с общи интереси и цели.

Други астрологични аспекти, които трябва да се вземат предвид, са квадратурите, които Марс от VІІ-ми дом образува с ретроградните Плутон (13.08.) и Сатурн (24.08.) в IV дом. Тези конфигурации могат да превърнат дома ви в бойно поле, ако членовете на двойката или семейството не се придържат към умереност в поведението и не съгласуват аргументите си, вместо да се опитват да налагат своите гледни точки.

Месецът за Везните обаче ще бъде труден по отношение на емоционалните и семейните отношения. Старайте се да не поставяте на другата си половинка никакви ултиматуми - това може да доведе до кавги. Това, което определено не бива да правите, е да действате необмислено. Опитайте да разрешите проблемите с компромиси, в противен случай ще има дистанциране.

Към края на месеца връзката ви е готова да бъде издигната на по-високо ниво и това ще ви направи особено щастливи. Ще се стабилизират отношенията и ще сложите край на всички предишни кавги и проблеми. Може би сега е точното време да изпитате малко романтика.

На свободните представители на знака - ще ви се предостави възможност за приключение, но е важно да сте наясно, че освен физическо привличане и засилени страсти, няма да имате нищо сериозно и няма да има истински емоции.

Други пък ще съберат кураж и най-накрая ще поканят човека, когото харесват, на среща! Резултатът от тази инициатива не зависи от положението на планетите, а само от вашия личен чар и харизма, както и от вашето представяне.

Добре е да отидете на по-дълга ваканция, например в планината, където въздухът е чист или навсякъде сред природата, извън градската среда. Трябва да си починете от стресови обстоятелства, да се отдалечите от градската тълпа. Това ще повлияе положително на имунитета ви. Разбира се, грижата за близките трябва да остане един от вашите основни приоритети. Трябва обаче да намерите време, за да задоволите личните си нужди.

Четете още: Девите през август: Щастливи моменти и много романтика!