Автор
Десислава Недева

Вижте как директен Нептун в Риби се отразява върху живота на всяка една зодия

Нептун е една от най-отдалечените от Земята планети в Слънчевата система, но не спира да влияе върху нашия най-духовен и мистичен свят. В астрологията Нептун символизира идеализма, духовността и състраданието. В негативен план неговата енергия може да се манифестира като объркване, измама, чувство за вина и съмнение в собствените сили и способности. Енергията на Нептун често замъглява мисленето и трезвата ни преценка и ни пречи да видим нещата такива, каквито са в действителност. През последните няколко месеца той се движеше ретроградно и проявяваше именно тези негативни черти от своя характер. Въпреки това обаче, именно на обратното му движение се дължеше факта, че успявахме да насочим състраданието, което изпитваме, навътре към себе си и бяхме по-склонни да прощаваме грешките си. С обръщането на неговия ход в директна посока, което ще се случи на 28-ми ноември, на нас ще ни се отдаде шанс да насочим тази мека енергия и благородна емпатия и към външния свят.

В момента Нептун се намира в знака Риби, в който пребивава от 2012-та година и ще продължи да се намери в неговите предели чак до 2025-та. Тъй като самата зодия Риби е управлявана от планетата Нептун, може да се каже, че той се чувства като у дома си там. Милото отношение към останалите и одухотвореността са още по-ярко изразени, а с преминаването на планетата в директна посока, ние вече сме окрилени и готови да я дадем на цялото човечество и да живеем и дишаме като едно цяло. Нещо, което трябваше отдавна да направим и да не допускаме негативната енергия и болестите да ни завладеят поотделно.

Всяка една зодия обаче, ще усети ефекта на директния Нептун в живота си по различен начин. Как по-точно ще се случи това, вижте в следващите редове:

Овен

Възможно е да започнете да изпитвате чувство на вина и да се самообвинявате за постъпките си спрямо останалите. Но помнете, че ние сме това, което сме, защото сме правили грешки. Те ни изграждат като личности, но само ако си научим правилно уроците. Затова не губете време в пасивно самобичуване, а помислете как може да промените възгледите си и оттам своите бъдещи действия.



Телец

Телците ще почувстват остра нужда да се занимават с благотворителност, особено ако се сблъскат със случай, който е близък до тях. Те на драго сърце ще отделят от своите спестявания, време, труд и сърце, за да помогнат на човек в нужда. Най-голямо удовлетворение обаче ще изпитат, когато успеят да създадат тясна връзка със самите себе си, така че нека мъдро изберат каузата, в която искат да се включат.

Близнаци

Когато Нептун стане директен, Близнаците ще почувстват рязка неудовлетвореност от професионалния си живот. Ако имате вътрешното усещане, че това не е правилният път за вас, не се колебайте и следвайте мечтите си. Не трябва да се примирявате с по-малко от най-доброто, което можете да направите с живота си.



Рак

Вие ще усетите своето призвание, което е да учите хората на състрадание и мъдро взимане на решения. Не се страхувайте, че ще ви съдят, ако се намесите прекалено в живота на другите и си позволите да давате непоискани съвети. Независимо дали другият човек е готов или израснал да чуе какво имате да му казвате, вие трябва да свършите своя дълг и да изложите гледната си точка. Рано или късно той ще си спомни за нея и дори може да му е от полза.

Лъв

Вашата мисия по време на директния Нептун, Лъвове, е да бъдете ментор на по-младите и неопитни от вас. Или просто отделете време и разкажете подробно своята история. Тя може да бъде пример, утеха или пътеводна светлина за не една изгубена душа. Преминали сте през редица изпитания в своя живот и ако бъдете честни и директни в изказванията си, можете да помогнете на други хора, които в момента се намират в беда.



Дева

Използвайте състраданието, което изпитвате в момента, за да окуражите хората около вас да не спират да мечтаят. Ключова роля за вас ще бъде да бъдете подкрепа и опора за човека до вас. Когато сте заедно рамо до рамо и се борите като едно цяло в живота, няма препятствие на света, която да ви попречи да реализирате своите цели. Вие сте движещата сила във вашата връзка, не забравяйте този факт.

Везни

Не може да помагате на хората, когато вашите мисли и чувства не са подредени, Везни. А с настъпването на директната фаза на Нептун, вие лесно ще се разсейвате и няма да бъдете достатъчно концентрирани, за да бъдете пример за подражание. Ако имате деца или работата ви е свързана с грижата с тях, можете да изградите едни наистина прекрасни взаимоотношения. Времето е подходящо и за странични занимания с музика, танци и всякакъв вид изкуство.



Скорпион

Когато Нептун стане директен, вашата креативност няма да познава граници, Скорпиони. Чрез силата на вдъхновението и въображението, вие ще творите чудеса, които ще успеят бързо да достигнат до широката публика. И все пак се пазете от изненади по трасето, тъй като ще имате склонността да бъдете доста разсеяни и неорганизирани. Направете си план-график и действайте по него стъпка по стъпка.

Стрелец

Когато Нептун стане директен, за вас ще бъде много важно да не станете свръхзагрижени за своето семейство и любими хора. Докато вие смятате, че просто ги предпазвате от всичко лошо, което може да им се случи на този свят, всъщност ги лишавате от тяхното лично право сами да управляват своя живот.



Козирог

На вас ще ви бъде особено трудно да изразите това, което чувствате, тъй като сив облак е надвиснал над чистото ви съзнание и емоциите, които изпитвате замъгляват трезвата ви преценка за нещата. Това е доста нетипично за вас, които се славите с желязната си логика и хладнокръвие, затова опитайте да изложите мислите си в писане и лека полека небето ще стане ясно като бял ден.

Водолей

Директният Нептун ще донесе объркване и неясноти по финансовите въпроси, които касаят живота на представителите на зодия Водолей. Не потъвайте в негативни мисли и емоции, а се опитайте да бъдете благодарни за това, което притежавате и ще видите как изобилието ще започне да се излива върху вас и близките ви.



Риби

Нептун тръгва директен в рамките на вашия знак, Риби, и повишава чувството ви на състрадание, емпатия и висока сензитивност. Вие по принцип сте надарени с тези качества, така че най-доброто, което може да направите в този момент, е просто да бъдете себе си. Възможно е обаче прекалено лесно да се превъзбуждате и трудно да овладявате емоциите си, но щом веднъж успеете да го постигнете, можете да използвате златното си сърце за извършване на редица добри дела.

Четете още: Когато Венера е в Скорпион, създаваме връзки, които белязват душите ни