Автор
Десислава Недева

Вижте кои са най-тъжните знаци от зодиака

Смятате ли се за щастлив човек? Ако отговорът е отрицателен и често се борите с надигащите се у вас депресивни мисли, то със сигурност причината се крие във вашия зодиакален знак.

Тъгата е естествено чувство, което повечето хора изпитват в определени житейски ситуации. Но ако се задържа прекалено дълго във вашето ежедневие, вероятно трябва да потърсите помощ от специалистите по ментално здраве. Истината е, че всичко зависи от характера ви. Някои хора просто така са устроени, че по-лесно и по-дълго изпадат в негативни мисли за бъдещето. А характерът, както знаем, се определя от нашата зодия. Ето защо, според астролозите съществуват 5 зодиакални архетипа, които са склонни към депресии. Вижте дали вашата е една от тях:

Рак

Когато представител на зодия Рак се натъжи, положението става наистина критично. Това е една от най-емоционалните зодии, която е изключително крехка и може да се счупи от най-елементарното неудобство, в което бива поставена. Раците са нерешителни, емоционално нестабили и докато в един момент могат да се заливат от смях, в следващия ще плачат неутешимо или ще гледат безизразно в една точка. Раците са тъжни, защото често сменят своето настроение, а високата им чувствителност ги прави толкова предразположени към депресии. Най-добрият начин да ги измъкнете от тези състояния, е като им осигурите спокойна и исигурна среда за живот. Те знаят как да обичат, защото природата им е обгрижваща и внимателна към чувствата на останалите. Когато светът се отнася към тях така, както те се отнасят към другите, тогава няма по-щастливи и успешни хора от Раците.



Козирог

Обикновено Козирозите са изключително спокойни хора, дори когато се намират в напрегната обстановка или под стрес. Въпреки това, те притежават черти от характера, които ги водят към тъга и депресия. Тъй като тези хора имат склонността да се държат и в най-тежките моменти, те придобиват навика да не демонстрират своите емоции пред околните. А както знаем, потиснатите емоции рано или късно се проявяват като вътрешно напрежение. Повечето представотели на тази зодия са мрачни, праволинейни и подценяват влиянието, което негативните мисли оказват върху психическото им здраве. Нещата допълнително се влошават от факта, че те винаги поемат отговорността за случилото се върху плещите си. Не рядко пренебрегват чувствата си, за да отговорят на дълга. Много е важно всеки Козиорг да има до себе си верни приятели, пред които да не се притеснява да сподели тревогите си. По този начин той ще успее да разтовари част от емоционалния багаж, който носи със себе си и няма да се стига до състояния на депресия.



Риби

Проблемът на Рибите се корени в неспособността им да контролират чувствата си. Ако някой ги провокира, те подскачат на секундата като ужилени и се превръщат в неукротим ураган от емоции. Допълнително масло в огъня налива и жертвоготовното им поведение, което все гледа на угоди на другите, но потиснатото его рано или късно си казва думата и изплува на повърхността като меланхолия или депредия. Освен това Рибите имат дразнещия навик да се представят като жертви и съжалението на останалите към тях също допринася за ниската им самооценка и лошо настроение. Те са изключително емпатични и понякога самото им присъствие до човек, който скърби, ги прави невероятно тъжни и депресирани. Добрата новина е, че са креативни и артистични създания, които умело успяват да канализират болката си в създаване на вълнуващо творчество. Ако по-често дават полет на богатото си въображение да се излее върху лист хартия или друго произведение на изкуството, депресията ще бъде все по-рядко явление в живота на тези талантиливи индивиди.



Скорпион

Предполага се, че Скорпионите са изключително емоционално стабилни личности. Тогава как е възможно да присъстват сред петте най-тъжни зодии? Проблемът е в невъзможността да владеят своите емоции. Въпреки че не се вълнуват за почти нищо в своя живот, когато все пак им се случи да почувстват вина, те губят всякакъв контрол и рядко успяват да се справят сами, без да потърсят помощ от психолог или психотерапевт. Когато Скорпионът обича, го прави с цялото си сърце. Когато страда, няма сила на света, която да повдигне духа му. Болката им е толкова силна, че често се превръща в гняв, злоба и се стига дори до желание за отпъщение. За щастие тяхната адаптивност и способност да се нагаждат според ситуацията и да търсят алтернативни методи за излизане от кризата, ги прави толкова борбени и силни като характери.



Везни

Везните обикновено са изключително балансирани и рядко изпадат в емоционална нестабилност. Въпреки това на тях им костват наистина много усилия, за да бъдат толкова уравновесени, колкото им се носи славата, че са. Тези от тях, на които им липсва вътрешна хармония, често са тъжни и склонни към депресия. Особено трудно им става, когато попаднат в ситуация, в която поддържането на така желания баланс, е практически невъзможно. Най-добрият начин да се справят с напрежението, е като се научат да приемат нещата такива, каквито са, защото не всичко в този живот се намира под наш контрол. Желанието да управляват случващото се около тях е източникът на негативните им мисли и лошо настроение. Бъдете над нещата, Везни и оставете Вселената да се погрижи по най-добрия начин за всичко, което е извън обсега на вашите права и задължения. Ще видите как отгромен товар ще се откъсне от плещите ви и ще се чувствате отново щастливи и доболни от живота, който водите.

Четете още: Тези 4 зодии са работохолиците на зодиака