Внимание: Първият ретрограден Меркурий за годината ще ни промени до неузнаваемост

Периодите на ретрограден Меркурий нямат положителна слава и обикновено се свързват с проблеми в комуникацията, технологиите и пътуванията. Монетата обаче винаги има две страни и всъщност бихме могли да погледнем на ретроградния Меркурий като на възможност да погледнем навътре в себе си и да видим истинския си потенциал за израстване.

2020 година ни доказа за пореден път, че астрологията носи много мъдрост, информация и полезни съвети, затова винаги е добре да бъдем подготвени за циглите, които следват.

През 2021 г. Меркурий ще бъде ретрограден три пъти:

от 30 януари до 21 февруари
от 30 май до 23 юни
от 27 септември до 18 октомври



И трите пъти той ще бъде ретрограден във въздушни знаци Водолей, Близнаци и Везни. Те обикновено са носители на новото и свежото, в тях е скрита много лека енергия, но това не означава, че периодите няма да минат без турболенции от различен тип. Въздушните знаци ще ни накарат да преосмислим из основи кои искаме да бъдем през новата ера, която настъпва и ще ни помогнат да поставим основите на едно общество от нов тип.

Четете още: Леле - 7 планети ще бъдат ретроградни през 2021-ва!

Първият ретрограден Меркурий за годината ще бъде в знака на Водолея

Тази позиция има потенциала буквално да промени начина, по който мислим, да смени посоката на цялостната визия, която имаме за живота си, както и плановете, които имаме за бъдещето. Астролозите съветват през този период да бъдете отворени за нови идеи и да се опитате да се освободите от старите си разбирания.

По това време Луната ще бъде в Скорпион, а това ще ви помогне да разберете какво точно искате от живота си, както и да осветлите мечтите, които таите в себе си от дълги години насам и досега сте смятали за тема табу.

Задайте си въпроса: Какви желания се пробуждат напоследък в мен? Какви конкретни стъпки мога да предприема, за да ги постигна?