Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Водолеи, октомври намеква за нуждата от преодоляване на старите страхове

Първата половина на октомври е много добро време за Водолеите. Със Слънцето във Везни идва благоприятен период за преговори и компромиси. Този период ще е много по-лесен, но не по отношение на количеството работа, а как ще възприемаме живота. Пригответе се да бъдете много изненадани! Опитайте се винаги да сте в състояние на търсене. Не си позволявайте да стоите неподвижно и особено отегчено. Четете книги, правете чат с интересни хора, мислете и създавайте. Ще намерите ярък и богат източник на вдъхновение след пълнолунието на 14 октомври.



Втората половина на месеца ще бъде по-малко успешна. Сега е важно да се поучите от грешките си, а не само да се обиждате от думите и коментарите на хората около вас. През октомври ще откриете, че сте започнали да гледате назад по-често, да сравняват настоящия си живот с миналото си и да страдате от грешки, които сте направили по-рано. Рискувате да получите „приятелски“ нож в гърба. Бъдете внимателни.

Плутон в мистичният XII - ви дом на тайните (където също се намират Южния възел и Сатурн), намеква за необходимостта от преодоляване на старите страхове, които възпрепятстват правилното проявление на личната сила и способността ви за трансформация. Ретрограден Уран в IV –я ви дом на дома и семейството, е ясно доказателство за това колко трудно може да се измъкнете от удобната зона и да намерите нови възможности, ако се съпротивлявате на промяната. Няма да получите различни резултати, ако продължите да действате в съответствие със старите модели и вярвания. Не забравяйте, че вашият потенциал е безкраен.



Финансите няма да са силната ви страна. Нептун продължава да е ретрограден във II-я ви дом на парите, където се намира и Лилит, което може да доведе до конфликти, свързани с източниците на доходи. Нито е подходящ момент да поискате увеличение на заплатата. Ако искате да участвате за инвестиция, препоръчително е да потърсите съвет от финансов специалист. Не поемайте отговорности (на трети страни), които не принадлежат на вас. Възможно е да има промоционални възможности, възлагане на нов проект или възможности за работа в други компании.



Ако вече имате собствен бизнес, тогава е време да помислите за неговото развитие, а разширяване обхвата на дейностите. Обмислянето на ходове не винаги означава предприемане на реални действия. Вече знаете, че за да получите „замъка на мечтите си”, първо трябва да го създадете във въображението си, след това да го проектирате, след това да се погрижите за строителните материали и накрая да го изградите. И само тогава ще бъде възможно да видите и докоснете резултата от вашите мисли и мечти. Но в решаващия момент вие можете да се концентрирате и да действате решително и независимо.



Не изисквайте нищо от другия човек до вас. Ако той не отговаря на вашите очаквания, това не е негова вина. В крайна сметка това са вашите собствени очаквания. Вредно е да се разочаровате, както за здравето, така и за самочувствието.