Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Водолеи, ще се отдадете на флирт и пътувания

Ето и какъв ще бъде месец май за последните три знака от зодиака - Козирог, Водолей и Риби. Отдайте се на новите предизвикателства!

Козирог – Разположението на планетите през май очертава един доста интензивен период. В началото на месеца може да се оформят проблеми у дома ви. Венера остава в Овен до 14-ти май, така че първите две седмици понякога могат да бъдат напрегнати и изпълнени с недоразумения. Време за решаване на битовите проблеми. Не допускайте да губите контрол над емоциите - единственото, което трябва е да изчакате втората половина на месеца, която ще бъде по-успешна от първата. Повечето от ситуациите ще се развиват с положителна перспектива, но това няма да попречи по-чувствителните натури да почувстват меланхолия и песимизъм поради ретроградното движение на Плутон и Сатурн. Астероидът Веста ще се присъедини към тези планети, което показва, че ключът към преодоляване на собствените ви демони е да изследвате вътрешният си свят. Втората половина на май ще измести фокуса върху личните взаимоотношения, отношенията с децата, ще ви позволи да намерите повече време, за да се занимавате с любимите си неща, творчество, развлечения. С Марс в Рак от 16-ти май ще бъдете изпълнени с жизненост и готовност да си сътрудничите с хората около вас. Меркурий в Телец от 6-ти, а след това и Венера в Телец от 15-ти май ще внесат в живота ви комфорт, благополучие и стабилност. Въпреки това, по-добре е да не почивате на старите си лаври. Ако се поддадете на мързела, той ще ви лиши от много възможности и благоприятното положение на планетите. След 20-ти май повечето от планетите ще бъдат на ваша страна, а личният и финансов живот обещава много късмет и стабилност. Всички важни решения отложете за тогава. Любовният ви живот ще има невероятни възможности през май поради някои космически събития – новолунието на 5 май ще бъде във вашия романтичен сектор, а на 18 май е съвпада на Венера и Уран поради, което нарастват шансовете за внезапни срещи, запознанства, а може да се влюбите дори от пръв поглед.

Водолей – През май ще се активират повечето области от живота ви. Ще настъпят много вътрешни и външни промени. За вас ще бъде добро време благодарение на доброто разположение на звездите. Ще бъдете отворени за нови възможности и обстоятелства. Ще имате повече свобода. През първата половина на месеца ще имате засилено общуване, при това приятно, ще има и къси пътувания, повече флирт, а вероятността от нови романтични запознанства е голяма (особено сред жените, родени под знака на Водолей). През целия месец можете да решавате всички въпроси, свързани с ремонти, дома, семейството, недвижимите имоти, но не забравяйте, че резултатът ще зависи от степента на личното ви участие в тези дейности. Опитайте се да не реагирате на провокации, за да избегнете конфликти. На 18 май може да настъпи внезапно развитие на събитията, които ще осветят всичките ви планове и ще донесат усещане за незабавни резултати. Периодът от 8 до 23 май ще бъде подходящ да поемете в ръцете си юздите и да контролирате ситуацията. Ще ви бъде по-лесно да повлияете на заобикалящата ви среда и да получите това, от което имате нужда. По това време ще можете да решавате спорни въпроси, свързани с пари, имущество, финансови спорове.Уран, който е във вашия сектор на дома и семейството показва иновативен характер и реформи в тази област. Слънцето в третата десетдневка на май символизира появата на важен човек в живота ви – може да е зачеване и бременност, нов член на семейството, нов/а любим/а. Ретроградният Плутон действа на вашето подсъзнание и може да се чувствате доста напрегнати. Това е така, защото тази планета води до намаляване на защитните сили на организма. Използвайте алтернативни терапии, например йога, за да балансирате емоциите си.

Риби – Май ще бъде за вас един сравнително спокоен и позитивен месец. Вие сте защитени космически по много направления. Ще получите от Слънцето, Венера и Меркурий сили, за да се справите с усложненията, на които ще ви подложи ретроградният Сатурн. Първото сериозно предизвикателство през този месец ще ви донесе противопоставянето на Марс с Юпитер в началото на месеца. С малко повече решителност и воля лесно ще преодолявате препятствията. Ако запазите самоконтрол и спокойствие, лесно ще намерите изход от трудните ситуации. Гледайте към бъдещето с очи пълни с оптимизъм. Има шанс да се подобри финансовото ви положение. Втората половина на май ще бъде по-активна в сферата на любовта. Купидон е решил да ви отдели повече внимание и има надежда да намерите сродната си душа. Този период ще донесе повече романтика, склонност към флирт. Висока вероятност за нови запознанства. Може да се случат сериозни метаморфози в личният ви живот, когато случайните срещи могат да доведат до нови любовни взаимоотношения. В съществуващите връзки, отделете време за съвместни разходки и развлечения с партньора си през втората половина на месеца, участвайте в активни игри с децата си, отделяйте им повече внимание. Благодарение на новите срещи и контакти ще може да промените мнението си за житейските цели. Във вашият живот могат да се появят хора, които да оставят ярка следа. За да се освободите от натрупаният стрес поради лично и професионално натоварване е необходимо да намирате повече време за почивка, да се отпускате и релаксирате, да се разхождате, да се храните здравословно, както и да избягвате ексцесии, за да поддържате добро физическо и психическо състояние.