Автор
Woman.bg

Всичко се обръща с главата надолу! Навлизаме в ретрограден Меркурий

Броени дни остават до настъпването на период не без предизвикателства, или по-известен като ретрограден Меркурий. Това ще се случи на 7 юли и ще продължи до 1 август. Ще започне от Лъв и ще завърши в Рак.

Периодът на ретроградно движение на Меркурий е добро време за корекции и поправяне на минали грешки, за анализи на минали действия и взаимоотношения, отдръпване от шума за известно време, за ремонти, рефинансиране на кредит или пълното му изплащане, довършване на изостанали дела, връщане на някакви дългове и т.н. Много често в такива моменти срещаме стари приятели или съученици, които отдавна не сме виждали.

Неблагоприятно е по време на ретрограден Меркурий да се купуват битова и офис техника или автомобил, да се започват нова работа и нови проекти, да се подписват дългосрочни договори, да се взимат заеми, да се теглят кредити. В световен план се случват често технически аварии, нарушават се транспортния трафик и комуникациите.

Ретроградният Меркурий в Лъв в периода 7.07 – 18.07.2019 г. ще има по-неблагоприятно влияние за родените с Меркурий в първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей в първата декада, а ретроградният Меркурий в Рак в периода 19.07 – 01.08.2019 г. – за родените с Меркурий в третата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог.

При ретрограден Меркурий не се препоръчват никакви планирани хирургични операции, особено пластични, защото може да се стигне до повторна операция и ревизия. Това не важи за внезапни, животоспасяващи интервенции.

В дните с ретрограден Меркурий не трябва да се предприема нищо важно, свързано с комуникациите, като например да се стартира ново издание или сайт, да се започва рекламна кампания, да се издава литературен или научен труд.

Меркурий управлява също и търговията, а когато е ретрограден, променя правилата. Затова в този период не купувайте, нито продавайте нищо, че ще се объркат нещата.

Ако пътувате по време на ретрограден Меркурий и шофирате на дълго разстояние, уверете се, че картата на GPS-а е актуална и че въобще той работи. По принцип направете и преглед на автомобила си. Ако пътувате с масов транспорт, имайте предвид, че са възможни закъснения извън разписанията. Пригответе си книга за четене, защото може много дълго да чакате.

По отношение на романтичната сфера, при ретрограден Меркурий двойките са склонни да си създават недоразумения, които от своя страна може да предизвикат грешки с ефекта на доминото. Опитайте се да не бързате с изводите и да се стремите към повече яснота, когато приказвате.

А ето как влияе ретрограден Меркурий върху всеки знак от зодиака поотделно:

Овен - Полемики в работата, преоценки и ревизия на служебни документи, трудови договори.

Телец - Недоразумения и комуникационни проблеми във взаимоотношенията със семейството и/или интимния партньор.

Близнаци - Период на нестабилност по отношения на дома, семейството или при бизнес с недвижими имоти.

Рак - Вероятен спор, включително съдебен, конфликт с близки и роднини.

Лъв - Преосмисляне на личните и материалните ценности; склонност към рискови финансови партньорства или дейности.

Дева - Реорганизиране на важни аспекти в личния живот; предефиниране на вътрешното личностно чувство; преоткриване на нов подход към другите.

Везни - Усещане за самота, изолация, носталгия.

Скорпион - Преоценка на кръга от приятели.

Стрелец - Проблеми във взаимоотношенията с началниците и/или семейството и роднините.

Козирог - Проблеми и преоценка на образованието или дразги, свързани с интензивна интелектуална дейност и сътрудничество с хора в чужбина.

Водолей - Проблеми с финансови инициативи, независимо дали става дума за финансова подкрепа, заем, кредит или бизнес план.

Риби - Преоценка на отношенията с личния партньор - като двойка, или среща с бивш.

Четете още: 21 тайни за характера на зодия Рак