Автор
Десислава Недева

Задава се Новолуние в Рак: Ето какво трябва да направите, за да ви донесе щастие и успех

В понеделник, 20-ти юли, 2020, точно в 20:33 ч., ще настъпи Новолунието в Рак. То ще бъде в точна опозиция със Сатурн и ще донесе множество трудности, рестрикции и забавяния в нашите планове. Нужно е да подходим към всеки един аспект от своя живот със сериозно отношение, търпение и много дисциплина, съчетани с честен и усърден труд.



Новолунието в Рак съвпада с фиксирана звезда, която има импулсивен, безразсъден и войнствен характер. Това негативно влияние ще засили необходимостта да бъдем изключително фокусирани върху своите цели и да проявим огромни дози решителност и постоянство. Защото Сатурн винаги награждава отговорното отношение и отдаденост с велики постижения и заслужено признание.

Новолуние в опозиция със Сатурн

Когато Слънцето се намира в опозиция със Сатурн, това определено предвещава ограничения и трудности от разнороден характер. Неговото въздействие се характеризира не само с поставянето на външни бариери, които затрудняват развитието, но и пречи на възможността ни да заявим себе си. Възможно е да се чувстваме меланхолични, тревожни, самотни, нещастни и с ниско самочувствие. Изпитваме необходимост да общуваме с другите, докато те сякаш се опитват да се дистанцират от нас и това ни натъжава. Имаме желание да разкъсаме оковите на отговорностите, които лежат на нашите плещи, но за момента трябва да стиснем зъби и да търпим наложеното ни положение.



През следващите две седмици може да имате известни конфликти и затруднено общуване с вашия баща или друга авторитетна фигура в живота ви. Другите ще бъдат някак по-критични, изискващи и нетърпеливи към вас. В зависимост от ситуацията, се опитайте да станете по-търпеливи или да покажете характер и да отстоявате позициите си по същия дързък и нахален начин.

При всички положения всеки един от нас ще бъде подложен на тест, което със сигурност ще повиши нивото на стрес в нашия организъм. Хората реагират основно по два начина в такива смутни времена – чувстват се зле или още повече се амбицират да излязат от това трудно положение, в което са се озовали. Само с критично мислене, сериозно отношение и обмислени действия можем да насочим енергията си към придобиване на нови знания и умения, които в комбинация с усърден труд, търпение и упорство ще ни донесат така бленуваното признание, почит и успех. Ако все още се чувствате неудовлетворени, насочете своето внимание навътре към себе си и се опитайте да промените навик или черта от характера си, която не харесвате.



Фиксираната звезда Процион

В малко по-широк, но все пак действащ орбис, се случва съвпад между Слънцето, Луната и фиксираната звезда Процион – осмата най-ярка звезда на нашия небосклон. Тя носи енергията на планетите Марс и Меркурий и ни прави по-активни, понякога агресивни, раздразнителни, напористи, беразсъдни и яростни. В общи линии ще бъдем ентусиазирани и смели да стартираме нови проекти, които дълго време сме отлагали, но поради негативното влияние на Новолунието, което може да ни направи по-нетърпеливи и повърхностни, е възможно да допуснем огромни грешки и да направим пропуски, за които после горчиво да съжаляваме. Затова внимавайте върху какви основи стъпвате, докато изкачвате стълбицата на успеха, за да не паднете после отвисоко, защото тогава много боли.



В позитивен план този аспект може да се прояви като получаване на помощ от приятел или фондация, която да застане зад гърба ни и да подкрепи финансово и морално нашите инициативи. В хода на преговорите си с тях, се стремете да спазвате добрия тон и да не предизвиквате излишни скандали, от които няма да има никаква полза, а само ще осуетят грандиозните ви планове.

Това Новолуние ни призовава да се фокусираме върху основите, които съставляват живота. Приоритизирайте разумно и се захващайте с едно по едно нещата, които искате да промените около себе си. Включително и себе си. Бъдете търпеливи и последователни в действията си. Не поемайте неоправдани рискове и не обръщайте внимание на провокациите. Борете се доблестно и не забравяйте, че най-добрият период за стартиране на нови начинания е до 3-ти август, когато е Пълнолунието във Водолей.



Ако искате да подредите по-добре целите си, за да направите едно прецизно и обмислено приоритизиране, извадете лист хартия, химикал и запишете своите желания до максимум 8 часа от самото Новолуние. Темите, които управлява знака Рак са свързани с нашите емоции, семейството, дома, корените, родителите, сигурност. Ето няколко примерни положителни утвръждения, с които да запълните своя списък:

1. Искам да си купя правилното жилище, в което да бъда щастлива.
2. Желая да реша всички проблеми свързани с моето жилище.
3. Бих искала да разреша конфликти с членове на моето семейство.
4. Искам да съм емоционално разбран и подкрепян.


Затворете за миг очи и си представете, че всички тези мечти са вече реалност. Позволете на Вселената да ги осъществи по най-добрия за вас начин. В крайна сметка всичко си идва по местата, когато имаме доверие на себе си и божествения промисъл.

Четете още: Кометата Neowise идва, вижте как ще пренареди живота ви из основи