Автор
Десислава Недева

Започна годината на Металния Плъх. Пригответе се за дъжд от пари и успешна кариера

25 януари е датата, на която китайците празнуват своята Нова година. От днес започва годината на Металния Плъх. Енергията на Металния Плъх ще действа чак до 11 февруари 2021 г.

Плъхът е първата зодия от китайския календар. Според легендата император Джейд издал заповед, според която редът на животните в хороскопа трябва да се определи според реда им на пристигане на негово пиршество. Плъхът успял да подмами Бивола да го занесе до царските порти на гърба си и точно преди да влязат, той скочил пред него и го изпреварил.

Плъхът също така символизира Земните клони (Tиан Ган-Ди Жи) от Системата на времето в китайската традиция. В своята същина той е елементът Ян – мъжки, чист, видим. Свързва се и с утрото и раждането на новия ден. Китайците възприемат Плъха като предзнаменование за просперитет и благополучие.

Какви са характеристиките на хората, родени в годината на Плъха?

Ако сте родени през 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 или 2008, то вие сте зодия Плъх според китайския хороскоп.

Плъховете са остроумни, имат бърза мисъл, успешни са в своето поприще, но се задоволяват с тих и спокоен живот, да не кажем посредствен. Те са оптимистични, енергични и хората просто ги обожават. По принцип са мили и възпитани, но при липсващи звена в комуникацията, може да ви се сторят груби и нелюбезни. Справят се доста добре с воденето на бюджета, но в някои крайни случаи биха могли да минат и за скъперници.

Мъжете, които са родени под този знак, са интелигентни, адаптивни, бързо се ориентират в нова обстановка и умеят да се възползват от предоставените им възможности. Лошото е, че не винаги имат куража да го направят. Въпреки че обикновено са пълни с интересни идеи, те не са подходящи за заемането на лидерски позиции.

Жените Плъхове са традиционалистки. Държат на семейството и умеят да въртят топъл, уютен и подреден дом. Извън тази светлина на перфектната домакиня, тези жени също проявяват завидна доза отговорност и лоялност.



Плъховете се разбират доста добре с представителите на следните зодии от китайския календар: Бивол, Дракон, Маймуна.

Стихията на Плъха е водна, докато Бивола е земен знак. Ето защо те се допълват прекрасно както в работата, така и в любовния живот. Двойки, формирани от Плъх и Дракон, имат перфектна синергия помежду си и се разбират и без думи. Също както Дракона, Маймуната се разбира прекрасно с Плъха и им предричаме безоблачно бъдеще заедно.

Зодии, които са трън в очите на Плъха, са: Кон, Коза и Заек.

Енергиите между Плъха и Коня са доста сходни, затова и трудно се понасят. Каквото и да направи Плъха, то никога няма да е достатъчно за високите изисквания на Коня. Козата пък иска да контролира всичко, което се случва в живота на Плъха, докато Заека съзнателно или не винаги върви срещу мечтите и желанията му.

Щастливи символи в живота на Плъха:

Цвят: синьо, зелено, златно
Числа: 2,3
Цвете: водна лилия
Посока: запад

Каква година ни очаква наистина?

Когато се намираме в годината на Плъха, ние имаме нужда да планираме бъдещето си. Това ще ни донесе чувство на сигурност и спокойствие. За целта е необходимо да бъдем наблюдателни и да забелязваме дори и най-дребните детайли. В тях нерядко се намира скрито съкровище. В работата ни очаква повишение както на позицията, така и на заплатата, но това ще се случи, само ако сме си го заслужили с неуморен труд и отговорност. Ако нищо от това не ви се случва, решението е само едно – действие. Това не е година, в която просто да си лежите на стари лаври. Затегнете коланите, запретнете ръкави и се залавяйте за работа, защото каквото посеете през тази година, ще получите двойна реколта през следващата.

Как ще се чувстват самите Плъхове в годината на Металния Плъх?



Въпреки че като цяло 2020 г. няма да бъде никак лесна, тя ще бъде особено щадяща за представителите на зодиакалния знак Плъх. В кариерата ще почувстват, че всички усилия, които са положили до момента, най-после ще бъдат забелязани и възнаградени. Но за сметка на това ще страда тяхното здраве и любовните отношения. Е, няма идеално щастие, но ако ходят редовно на профилактични прегледи и полагат грижа за връзката си, нещата няма да бъдат толкова критични, колкото изглеждат в техните глави. Финансите също ще са стабилни, дори е възможно да удвоят и утроят приходите си. Не е лошо да помислят и за някакъв вид инвестиция, както и да споделят щастието си със семейството. Февруари е удачен месец за планиране на лятната ваканция, като хем ще зарадвате половинката си, хем ще сключите изгодна оферта с по-ниски цени на пакетите. Немалко предизвикателства стоят пред омъжените двойки, но ако успеят да реагират навреме и адекватно на всяка нова драма, ще успеят да държат положението под контрол. Необвързаните могат да се наслаждават на кариерното си развитие, защото на любовния фронт за съжаление не се задава нищо обещаващо.

Ето какво очаква и останалите знаци по Китайския хороскоп:

Заек (1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

Заекът е добре да внимава с финансите си, ако иска да има стабилна година, защото се очаква да бъде доста бохмески настроен през идните 12 месеца. Ще има множество поводи за партита, социални контакти, интересни срещи с приятели. Необвързаните представители на тази зодия може да очакват истинската любов, която ще дойде с фойерверки и светлинно шоу. Към средата на годината ще се появят предпоставки за клюки и спекулации по техен адрес, но ако успеят да ги парират навреме, нещата няма да излязат извън контрол. През месеците април и октомври ще се появят интересни предложения за пътувания.

Бивол (1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)



Биволът се чувства изморен от целия ураган от емоции, който е преминал през него изминалата година. През 2020-та фокусът отново ще остане върху кариерата, като перспективите пред него ще бъдат наистина обнадеждаващи. Важно е да отдели време и за забавление или отдих, за да внесе баланс в живота си и стресът да не предизвика различни здравословни проблеми. Периодът между месеците март и август ще бъдат доста критични. Дръжте се здраво за вашите приятели, Биволи, и нещата ще се наредят с малко помощ и подкрепа от тяхна страна.

Тигър (1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Последните няколко седмици от 2019-та могат да се окажат смущаващи за представителите на зодия Тигър, особено за тези, които се опитват да носят няколко дини под една мишница в работата. Ето защо трябва много да внимават с каква стъпка влизат в новата 2020-та година, за да не продължи порочната серия. По природа Тигрите са креативни и артистични натури и тези от вас, които се занимават професионално с изкуство, ще имат една доста силна творческа година. Трябва да се оглеждате за всякакви изненадващи предложения и предоставени възможности, за да не се окаже, че пиленцето, което ви е кацнало на рамото, е на път да излети. През юли и октомври очаквайте приказни любовни трепети.

Змия (1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)



Изминалата година е била много активна за вас, Змии и знаем, че вече се чувствате доста изтощени и изморени от социални контакти. Заредете се с още сили и енергия и проявете смелост и устойчивост, защото 2020-та се очаква да бъде не по-малко динамична. Но затова пък ще получите резултати, за които дори не сте си и мечтали. Важно е да обърнете специално внимание и на финансите си, особено ако имате намерение да направите солидна инвестиция в някакво имущество. Неочаквана помощ от високопоставена личност ще ви помогне в критичен момент. Изобщо, изненадите няма да имат край. Месец юли ще бъде утешителната ви награда – ще успеете наистина да си починете, макар и само за няколко седмици.

Дракон (1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Това ще бъде годината на сбъднатите мечти за всички Дракони. Ще се чувствате в страхотна форма, Дракони, така и ще изглеждате. Е, няма да ви бъде спокойно и лежерно ежедневието, но пък можете да постигнете всичко, за което бленувате. Не изпускайте момента. Също така – планирайте. Добре организираните дейности са ключа към вашия успех през 2020-та. Безработните представители на знака или тези, които искат да сменят попрището си, ще получат примамливо предложение. Внимавайте обаче с документите, които трябва да подписвате, четете и най-дребния шрифт в договорите, за да не се окаже, че сте попаднали в корпоративен капан. Особено активен и интересен в кариерен план ще бъде периодът от март до май.

Кон (1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)



2019-та ще приключи за вас доста оптимистично, така че е нормално да очаквате и следващата да бъде също толкова успешна. Истината е, че ще ви се случи нещо неочаквано, което доста ще ви разстрои. Приемете несгодите като предизвикателство, а ако намерите и поуката от цялото това напрежение, което ще ви се стовари върху раменете, ще сте истински победители. Опитайте се да си направите някакви планове за важните неща, които очаквате да ви се случат през годината, и ще придобиете усещането за контрол над своя живот. Вслушвайте се малко повече в съветите, които получавате от близки и колеги, там се крие съкровище. Март и август са идеалните месеци за отдих и презареждане на батериите.

Куче (1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018 )

Тази година ще премине под егидата на кариерното развитие и финансовите придобивки. Неочаквано предложение за нова работа ще изненада приятно представителите на зодия Куче. Условията ще бъдат значително по-добри от настоящия им източник на доходи и стабилността на новата позиция ще ги стимулира да инвестират в ново имущество. Също така ще подтикне обвързаните да сключат брак или да планират появата на нов член на семейството. Приятелствата също ще бъдат изключително важни в живота на Кучетата тази година. Моментите на успех и радост са най-сладки, когато са споделени с приятелите, нали така?

Коза (1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)



За Козата годината обещава да бъде наистина силна, но само при условие, че планира умело действията си и не се разсейва от своите цели. Възможности за постижения в различни области на живота няма да им липсват. Кариеристите и особено тези, които се занимават с творчество, ще получат интересни професионални предложения, а семейните ще изживеят нови романтични моменти, като сватбени пътешествия, появата на нов член на семейството или просто освежаване на връзката с различни вълнуващи дейности. Финансово нещата също няма да изглеждат никак зле – нови приходи ще дойдат изненадващо в семейния портфейл, вероятно от наследство или отдавна реализиран проект със забавено плащане. Юли и август са идеални за разтоварващи срещи с приятели. Насладете им се на максимум.

Петел (1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Годината ще бъде наситена със събития и ангажименти за Петлите, но ако знаят как да приоритизират задачите си, успехът им е гарантиран. Не е удачно да участвате в хазартни игри или залагания, защото вероятността да загубите много пари е голяма. Останете фокусирани и целеустремени, за да избегнете максимално проблемите и недоразуменията, които сякаш ви преследват като папараци. Не е изключено да чуете клюки по ваш адрес, които да ви разстроят. Овладейте емоциите си и се опитайте да не обръщате внимание на интригите, за да не ставате част от тях. Месеците април и август обещават успехи на любовния фронт. Насладете им се и не спирайте да мечтаете. Добрите времена за вас тепърва предстоят.

Маймуна (1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)



Ентусиазмът и решителността са ключовите характеристики, които ще ви отворят всички врати през 2020-та година. През цялата година ще валят предложения и възможности към вас, дори ще ви се наложи да избирате кое първо да приемете. Умът ви работи на бързи обороти, а въображението ви е удивително. Благодарение на тези свои засилени качества, вие ще блестите на работното си място, за което разбира се ще получите стабилно финансово възнаграждение. Стресът от многото ангажименти също ще бъде наличен, но затова имаме идеалния съвет. Не дръжте проблемите си само за себе си, а ги споделете с близки и колеги. Така хем ще се разтоварите, хем може да получите безценни съвети. Август, Ноември и Декември са най-силните ви месеци, в които се очакват щастливи събития и интересни срещи с приятели.


Свиня (1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

Много поводи за забавление чакат да се отпразнуват през новата 2020-та година от представителите на зодия Свиня. От друга страна голямата промяна в живота на всички зодии, която ще се случи под влиянието на годината на Плъха, е доста плашеща за тях, тъй като те обичат нещата да останат такива, каквито са . Но противоборството само ще направи процеса много по-труден и болезнен. Оставете се на течението и не се съпротивлявайте. Бъдете бдителни и не се доверявайте на всеки, с когото разговаряте или правите бизнес. Подводни камъни има навсякъде и заплашват спокойното ви плаване през живота. Месеците май и август са особено важни в кариерното ви развитие.

Четете още: 8 неща, които трябва да знаете за детето Водолей