Автор
Десислава Недева

Защо жените от зодия Дева са най-добрите майки

Девите са изключително бдителни и наблюдателни като майки, които участват активно в живота на своите деца. Те не само се грижат къщата да е чиста и подредена, но и обичат да планират дейностите на своите мъници така, че да им остане време и за игра. Всъщност те мислят за всичко и не оставят нищо на случайността.

Представяме ви 6 доказателства, че Девите са най-добрите майки на света

1. Майките от тази зодия държат много на точността и ще възпитат своето дете на ред и дисциплина

Те са безкрайно организирани и никога няма да закъснеят да заведат детето в детската градина или за родителска среща. На същите принципи учат и децата си, а това е нещо, което ще им помага изключително много в живота. Активностите са внимателно обмислени и подредени в програма за деня, като при това отговарят адекватно на нуждите и личностните качества на детето. Девата е амбициозна майка, но достатъчно разумна да не претоварва крехката психика и физика на отрочетата си.



2. Те са силно отдадени на своето семейство

Когато се сдобие със своята първа рожба, Девата ще направи всичко възможно да ѝ подсигури здравословна и безопасна околна среда. Ръбовете на всички ъгли ще бъдат щателно прегледани и облепени с протектори, помещенията, в които бебето играе, ще се проветряват редовно и всяка сутрин ще обира праха от пода и мебелите. Не мислете, че с това се изчерпват нейните задължения. Тя умее да се грижа безупречно както за физическите, така и за емоционалните нужди на своите деца.

3. Умеят да влизат в обувките на своето дете

Макар да изглежда строга и изискваща, Девата в действителност е най-забавната майка на зодиака. Тя е артистична и емпатична и веднага ще влезе в ролята на когото си поиска, за да слезе на нивото на детските възприятия и разбирания и да обясни по най-достъпния и интересен начин защо децата не трябва да крещят, когато са в магазина, защо е толкова важно да подреждаме играчките си, след като се наиграем с тях. Няма нищо по-успокояващо за детския ум от това да знае, че има не само родител, на когото може да разчита във всеки един момент, но и приятел, на когото може да довери и най-съкровените си тайни.



4. Активно подкрепя и развива любопитството му към света

Девите се славят със сприхавия си характер, но когато стане дума за интелектуалното развитие на техните деца, няма по-спокойни и подкрепящи същества от тях. Ще отговорят на всичките им въпроси и дори ще ги стимулират да зададат още толкова. Освен това не трябва и за миг да се съмнявате, че детското бюро ще е препълнено с най-разнообразни книжки, енциклопедии и игри за развиване на креативното мислене.

5. Девите са отлични кулинари.

В днешното забързано ежедневие все повече жени работят до късните часове на деня и нямат време, сили и желание да застанат на печката, когато се приберат най-после у дома. Това, разбира се, не важи за Девата, която така е планирала деня си, че е успяла да се прибере навреме, взела е душ и е сготвила топла и вкусна вечеря със заготовката, която е приготвила още предната нощ. Планиране и пак планиране, това е ключът за успех на всяка уважаваща себе си Дева.



6. Имат висока здравна култура

Девата е много добре информирана за всички иновации в медицината, води детето си на редовни прегледи, имунизации, интересува се от профилактичните изследвания и резултатите от тях. Аптечката в къщата им е добре заредена и обновена с лекарства в срок. Въпреки че се интересуват от здравето си и това на своите близки, Девите имат достатъчно логическо мислене, за да не залитнат в капана на хипохондрията и първо ще опитат здравословни билки и био илачи, преди да посегнат към сериозни медикаменти за лечение.

Четете още: 22 удивителни факта за зодиите, които не знаете