Земните зодиакални знаци – Дева, Телец и Козирог са най-силни с това, че са здраво стъпили на земята. В това отношение те коренно се отличават от водните знаци, и най-вече от Рак и Риби. Но точно с тях те се допълват перфектно.

Земните знаци се отливат с практичност и способност реално да оценят ситуацията, в която са попаднали, за много кратки срокове, и да вземат адекватно решение.

Те винаги наричат нещата със собствените им имена и когато поемат ангажимент, ще направят всичко, което могат и което не могат, но ще го изпълнят.

Земните знаци действат, когато останалите само говорят и кроят планове. Това са дълбоки води, които са неизвестни дори на най-близките им приятели.

Гордостта и независимостта също са силна черта на земните зодии, но понякога те са склонни да жертват победата в кризисна ситуация, водени от своята гордост и непреклонност.

Те трудно се съгласяват на компромиси, а когато го направят, винаги съжаляват за това. Любимите им хора обикновено са от водните и земните знаци. С огнените и въздушните знаци те се разбират по-трудно.

Представителите на земните знаци са хора, на които винаги можете да разчитате. Те не се хвърлят от една идея към друга, а първо приключват с една задача, преди да поемат ангажимент за следващата.

Силата на земните знаци се крие и в тяхната упоритост. Те работят много и последователно, докато не постигнат целта, към която се стремят. Те действат винаги праволинейно и не се отклоняват и за кратък период от целта си.

Стихията на Земята е най-силно изразена в Козирог, Телец е олицетворение на силата, а Дева – на упорития труд.

Земните знаци винаги смятат, че тяхното решение е правилно, и обикновено не грешат в това отношение. Те не се доверяват толкова на интуицията, колкото на логиката, когато искат да вземат някое наистина отговорно решение.

Очаквайте продължение, в което ще ви представим силните страни на Водните зодии

Източник: sanovnik.bg