Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

1 август според астрологията

Изправени сме пред чисто нов месец. Да ни е честит месец Август!

Според древните славянски обичаи 1 август е празник на дъжда. Дъждът, който би валял днес, има не по-малко лечебна сила от богоявленската вода. Обаче не бива да се къпете в открит водоем. Ако имате късмета да съберете дъждовна вода от първия ден на месеца, то три пъти напълнете шепите си с вода и се умийте с нея.

Това ще ви даде потресаващ подмладяващ ефект. Няма нужда обаче да се запасявате с нея. Тя бързо се разваля и загубва качествата си. Ако според прогнозите не се предвижда дъжд, потърсете сред познатите си някой, който е роден на 1 август. (Може да включите в играта и малки деца и да им зададете задачата във форма на игра, а после им дайте подарък).Тези хора са способни да докарат дъжд само чрез силата на мисълта си. На тези, които ще пробват, желая късмет и подмладяване!

Енергията на Рака оказва влияние върху гърдите, белите дробове, стомаха, черния дроб и жлъчката. Грижата за тези органи сега дава отлични резултати (без операции). Натоварването на тези органи се оказва по-сериозно, отколкото в други дни.


Благоприятно е за благоустройство на дома, за пране, чистене, грижа за дрехите и обувките. Не давайте пари назаем. Вана с морска сол и билкови отвари ще ви помогнат да се освежите и подмладите. Добре е да поспите през деня, вниманието е занижено. Топлота, доброта, задушевност, желание да бъде привлекателна ще преследва жените. Най-благоприятното си влияние Луната дарява сега. В никакъв случай не търсете утеха в храната. Последствията от кулинарните излишества ще се отразят зле на храносмилателната система.


Символ на 28 лунен ден е лотосът - олицетворение на духовното израстване на човека. Един от светлите дни, предназначен за постигане на висшите истини, за духовно прозрение и подем на духовно равнище. Ден на добрите мисли, на добрите думи и добрите дела. Всичко в другите дни, което е било неясно и е създавало пречки, днес се прояснява, често от само себе си чрез случайно прииждаща информация. Ден за алхимия на душата, когато е необходимо да се работи с астралното тяло, с чакрите. Днес трябва да сте в приповдигнато настроение, в добро разположение на духа, да контролирате своите емоции и да се вслушвате във вътрешният си глас. Не трябва да се внасят резки промени в личния живот, да не се решават сега социални проблеми. Болести започнали този ден имат кармична природа.


Подстрижка – Не е подходящо за подстригване. Тя може да снижи вашата активност.


Сънища - Информацията в сънищата може да се използва. Образите на сънищата могат да бъдат пророчески, но трудно могат да се изтълкуват правилно. Ако не запомните съня си, това означава, че сте прекъснали връзката си с небесата, твърде много сте се отдалечили от духовната си същност.