Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

1 септември според астрологията

Луната е в знак Дева. Време, в което човек се замисля за своето здраве и за режима си на хранене. Хората изпитват подсъзнателно желание за поддържане на ред и чистота в мислите, действията и около себе си. Да се използват повече плодове и зеленчуци. Подходящо за козметични процедури. Не е подходящо за покупко-продажба на недвижимо имущество. Уязвими са нервната система и целия стомашно-чревен тракт без правото черво.

В 12:04ч настъпва новолуние, следвано от частично пръстеновидно слънчево затъмнение, което образува опозиция към Нептун и тао-квадратури със Сатурн и Марс. Влиянието му ще се почувства в близките месеци. Не се учудвайте, ако усетите, че не ви достигат сили и ентусиазъм за осъществяване на по-сериозна работа. Не се напрягайте. Предстоящите три дни не са добри за нищо, дни на “тъмната Луна”, организмът е най-отслабен. Не предприемайте нищо, което е важно за вас. Пазете се да не станете жертви на мошеничество, на измами и кражби.

Най-лесният начин да се скъса с лошите навици е новолунието. То ще ви подкрепи във вашите намерения. Често лошите привички са израз на сили без направление, които се нуждаят от правилно насочване, за да донесат някаква полза. Неприятните усещания тогава не са толкова силни, за това е по-лесно да изоставите навиците, от които искате да се откажете. Психическата реакция е нормална, а това е особено важно. Много е важно да издържите първите дни. Ако ви е трудно изведнъж да го направите, постепенно намалявайте храната, цигарите или алкохола. В деня на пълнолуние трябва да си вземете последно сбогом с тях.

Време за лунна диета, която продължава 24 ч. след момента на новолунието. Може да консумирате мляко, билкова отвара, минерална вода, важното е да е без захар и сол. По това време лунните сили спомагат за изхвърляне на шлаките.

От това какъв фундамент ще бъде заложен сега, зависи целия нов лунен месец. 1-ви лунен ден е добре да се посвети само на планиране, създаване на ментални модели за добро бъдеще и желания. Планирайте събитията за предстоящите дни, нека вашите мислени образи бъдат колкото може по конкретни и подробни.

Например, ако искате на работното място да прокарате нов проект, представете си в детайли как разговаряте с началника си. Опитайте да си представите дори аромата на неговия одеколон, вижте всички щрихи на обстановката в неговия кабинет. Усетете чувствата, които биха ви връхлетели в този момент. Колкото по-ярка се окаже вашата фантазия, толкова по-добре. Още един способ как да приближите към себе си вашата мечта. Представяйте си бъдещето не като нещо възможно, а сякаш вече е станало. Подобен метод са използвали жреците и маговете на всички култури и народи. Но все пак внимавайте какво си пожелавате! Добре е да се въздържате от всякакви покупки. Не се препоръчват никакви гадателски техники, тъй като астралните енергии са твърде нестабилни и могат да повлияят върху точността на предсказанията. Отделете внимание на храненето, тъй като сега организма се намира в твърде уязвимо състояние. Да се избягват случайните връзки, които могат да докарат само неприятности особено в този период.

Подстрижка не се препоръчва в този момент.