Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

10 август според астрологията

Добре да се яде лека растителна храна. При неправилно използване на лунната енергия на деня може да се появят стомашни болки, вътрешно треперене, да започнат да ви горят ушите.

Много трудно време за комуникиране с колеги или партньори. Старите недовършени дела могат да напомнят за себе си в този ден и да отнемат много сили и време. Насрочените за този период дела се нуждаят от задълбочено изучаване и сериозна подготовка.

Тежък ден, особено късния следобед и вечерта. Не е желателно да се напрягате и да правите това, което не се получава. Най-добре е да отделите повече време за почиване и релаксация. За вярващите е препоръчително да се пречисти дома със светена вода, благовония съответно тамян и запалени свещи. Не оставяйте децата сами и се вслушвайте в исканията и капризите им. Ако случайно ви намокрят с вода или пък ви намокри дъжд, това носи изчистване и освобождение от болестите. Пазете се от загуби на всички нива. Ако още сутринта срещнете човек с празна чанта, на провал ще ви бъде целия ден. Възможно е да сънувате много интересни сънища. Внимавайте да не предизвикате черния дроб с някаква храна.

Акцентът днес пада върху важността на семейството. Добре е да се обърне внимание на предците, да разкажете на децата си за тях, да се поинтересувате повече, да разгледате семейни албуми, да се съберете цялото семейство и дори да си направите едно малко тържество.

За някои ще е време за интелектуална пренаситеност и желание за отмора. Благоприятно за изобретателска дейност и рационализации. Благоприятства творческите способности. В сферата на любовта – безпокойства поради някакви причини. Склонност към любовни развлечения, културни мероприятия, получена наслада и удоволствие при съприкосновение с литературата и изкуството. Романтично и чувствено настроение, податливост към физически ласки. Добре е да се обърне внимание и на децата, да им подарите нещо, което ще ги зарадва. Проявете своята любов и към вашите домашни любимци. Поднесете им някое лакомство.

Успехите в работата са неопределени и променливи. Човек лесно се поддава на влиянието на околните и променя настроението си, което поражда нерешителност. Възможни са спорове и открити протести. Трудности с интеграцията в работния колектив. Там, където ще възникнат някои ситуации на работното място, причините за тях са кармични. Приемете урока, който ви се поднася и не се противете. Помислете как хармонично да разрешите ситуацията. На лошото не отвръщайте с лошо.

След 13:49ч неблагоприятно за подстригване. Подстрижката може да донесе нови болести. Не подхожда за сложни прически със силни фиксации.