Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

10 септември според астрологията

Управител на съботата е строгият Сатурн, планетата на ограниченията. Призовава ви да сложите в ред вещите си, отношенията, своите чувства, мисли и желания. Много хора в този ден разбират колко излишни неща имат в живота си и се стремят да се избавят от тях. Съботата е най-добрият ден за пасивен отдих, тъй като всяко движение освен най-бавното е противно на Сатурн. Съботата може да се нарече ден на ограниченията. С когото общувате през този ден, старайте се да говорите малко, да не го заливате с дълги речи. Не трябва да казвате излишни думи нямащи нищо общо с обсъжданите въпроси. Не трябва да разказвате за своите преживелици и несгоди. Ако отидете на гости, то не се задържайте дълго. Изгодно е да се ходи по магазините, защото Сатурн е ограничител и не позволява да се харчат много пари и да се купи нещо излишно.

Луната продължава да е в знак Стрелец и да се движи на празен ход до 15:56ч, когато сменя знака и преминава в Козирог.

9-ти лунен ден до 15:18ч. Може да ви споходят тревоги, безпокойство и мрачни мисли. Важно е да не се поддавате на емоциите, а да запазите спокойствие. Избягвайте да критикувате! Не е желателно да се напрягате и да правите това, което не се получава. Най-добре е да отделите повече време за почивка и релаксация. Ако случайно ви полеят с вода или ви намокри дъжд, това носи изчистване и освобождение от болестите. Пазете се от загуби на всички нива. Внимавайте да не предизвикате черния дроб с някаква храна. Възможни са отравяния и интоксикации. Добре е да се заемете сериозно със задълженията си. Не допускайте да има скандали. Плановете приведете в съответствие с реалността. По-малко емоции! Съновиденията, които сте имали показват какви конфликти съществуват на подсъзнателно ниво, указват вътрешния скрит конфликт и неговият характер. Всичко, което се яви в съня има отношение към вашата карма. Като правило всички езотерични школи посвещават деветия лунен ден изключително на процедури и ритуали по изчистване на кармата. Смята се, че в този ден Исус Христос е приел кръщението си. Езотеричните традиции съветват да се четат колкото може повече защитни текстове или поне сутрин, обед и вечер. Един от тях е Псалм 90 :”Който живее под покрива на Всевишния...” За да неутрализирате черната енергия на Акаша, може да се подстригвате до 15:18ч. Не започвайте нови дела.

10-ти лунен ден започва от 15:18 и продължава до 16:07ч на следващия ден. Денят е свързан с традициите, рода, семейството, кармичната памет. Отделете време за родители, роднини, бъдете с децата си, със своето семейство. Именно при корените си човек може да намери нов източник на енергия. Сега може да предприемете нови дела. През 10-то лунно денонощие често се сънуват леки и приятни сънища, които за съжаление не се сбъдват. Подстрижка не се препоръчва.

Бъдете добри и милосърдни в този ден. Не убивайте животни и насекоми. Хубаво е да поговорите с животно. Противопоказни са авантюрите. Благоприятно е за ремонтни работи, грижи за дома. Не избягвайте съпружеските обятия и любовта. Добре е да подарите цвете в саксия. Откъснати цветя не се препоръчват. В този ден човек може да срещне истински учител. Ако ви цъфне цвете у дома или ви подарят цвете в саксия, това е знак за радост и щастие.