Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

11 октомври според астрологията

Луната е в знак Водолей, а когато е в този знак е възможно обостряне на всякакви ревматични болести, поражения на ставите и костите. Противопоказно е не само оперативното, но и симптоматичното лечение, например на микрокристален артрит, а също и ревматичните заболявания на околоставните меки тъкани/сухожилия, свръзки/. Това време категорично не подхожда за дълги пешеходни разходки, спортни занимания. Луна във Водолей оказва потискащо въздействие на органите на обоняние, осезание, зрението и слуха, затова се въздържайте от козметични, оздравителни и подмладяващи процедури в областта на лицето, главата и шията. Затова пък за всички водни процедури и водолечение, това е най-подходящото време.

11-ти лунен ден до 16:11ч. Бъдете внимателни. Ден опасен за взаимоотношенията. Не е ясно кое действие до какво ще доведе. Дори невинно казана дума може да предизвика пристъпи на гняв. Реакциите са непредсказуеми. Ден на победата и безсмъртието. В него трябва да сключват брак само тези, които са уверени в чувствата на партньора си. Ако имате и най-малки съмнения, то откажете се от “този ден”, защото наистина ще бъдете разочаровани.

Който почине в този период, за дълго ще остане да живее в паметта на хората. Времето е подходящо за дълго пътешествие. Заболявания възникнали днес може да са опасни особено за жените. При мъжете са по-незначителни.

Преизпълнени сте със сили. Добре е да се занимавате с активни упражнения, с ци гун, но без излишно да се претоварвате. Обърнете внимание на сухожилията, не на мускулите.

След 16:11ч започва 12-ти лунен ден, който ще продължи до 16:49ч на другия ден. Обикновено преминава спокойно. Човек трябва да осъзнае целостта си с всичко, да почувства своето място във Вселената. Затова е необходима определена концентрация, да се вслуша в своите усещания без да ги анализира. Може да комуникирате директно със света, който непременно ще ви отговори. В този ден на човек, обърнат с молитва към Висшите сфери, се раздава според вярата му. Добре е да се посвети времето на дома и семейството, както и на благотворителност - може да се дава милостиня, да се правят подаръци, да се изпълняват молбите на други хора. Отнасяйте се към другите така, както бихте искали те да се отнасят към вас и тогава ще намерите спокойствие, любов и радост. Въздържайте се от груба храна, месо, яйца и риба. Твърде полезни ще бъдат орехите, плодовите сокове и червено сухо вино. Посетете църква, запалете свещ за живите и за упокой на мъртвите, които са ви били близки и скъпи. Окажете помощ на страничен човек, например да преведете старица през улицата.

Подстрижката в това време подобрява здравето, освобождава ви от обидите и притегля богатство.