Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

13 август според астрологията

Луната е в огнения и подвижен знак Стрелец. В такива дни настройката е идеалистична. Социалния и обществения живот се активизира. Лесно се усвоява всяка информация. Добре е не само да се усвояват нови знания, но и да се предава опита на другите. Склонност да се търси справедливост и страната на правото. Пазете се от проява на прекомерен оптимизъм и гордост. Стремеж да се получи признание, да се блесне пред другите със знания. Ограниченията се понасят трудно. Най-идеалното време за провеждане на рекламни компании, презентации. Не натоварвайте черния дроб с алкохол и мазна храна. Не трябва да се ядат ябълки, може да предизвикат разстройство на стомаха. Прекрасно е за начало на оздравителна програма. Не трябва да се преяжда. В такива дни особена енергия притежават настройките направени собственоръчно от тревите хармониращи със знака Стрелец. Това са жълт кантарион, градински чай (салвия) и бял равнец. Подхожда за закупуване на парфюми с аромати от източния пазар, ванилия, карамфил, амбра, също и наситени плодово-цветни аромати.

11-ят лунен ден продължава до късния следобед (16:36ч) и има силна енергетика. Човек може да извършва постъпки, които са напълно несвойствени за него. Действията му може да станат непредсказуеми. Планове през този ден е най-добре да не си правите. Обезателно отделете повече време на децата. Днес те особено се нуждаят от защита. Занимавайте се с незначителни дела, малки покупки, ръкоделна работа, домашна работа. Голяма е вероятността да повторите предишни грешки. Бъдете усмихнати, доброжелателни и спокойни, излъчвайте радост. Вселената ще връща към вас тази енергия, която излъчвате в пространството. Затова обичайте себе си и изпращайте към света енергията на радостта. В крайна сметка Бог е любов и Божественото е вездесъщо, следователно любовта е навсякъде.

В този период можете да се подстригвате, а ако не сте имали такива намерения, то подрежете косата си поне на милиметър. Това ще освободи излишната негативна енергия.

12-ти лунен ден (след 16:17ч) Добре е да се посвети времето на дома и семейството, както и на благотворителност - може да се дава милостиня, да се правят подаръци, да се изпълняват молбите на други хора. Отнасяйте се към другите така, както бихте искали те да се отнасят към вас и тогава ще намерите спокойствие, любов и радост. В този ден на човек, обърнат с молитва към Висшите сфери, се раздава според вярата му. Въздържайте се от груба храна, месо, яйца и риба. Твърде полезни ще бъдат орехите, плодовите сокове и червено сухо вино. Посетете църква, запалете свещ за живите и упокой на мъртвите, които са ви били близки и скъпи. Окажете помощ на страничен човек, например да преведете старица през улицата.

Подстрижката в това време подобрява здравето, освобождава ви от обидите и притегля богатство.