Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

13 юни според астрологията

Меркурий влиза в знак Близнаци, а Нептун става ретрограден.

Луната е растяща в знак Везни. В такъв ден човек е особено чувствителен към красотата на околния свят, както и към дисхармонията. Планетните влияния предразполагат към демокрация, колегиалност, сътрудничество. Накарайте детето ви да се почувства пълноправен член на семейството. Проявете нужното уважение към него. Обърнете му достатъчно внимание. Хубаво ще е, ако в това време вземете съвместни семейни решения, като например къде ще отидете на почивка. Погрижете се всичко да бъде в ред в дома ви. Уязвими са бъбреците и пикочната система.

Облекло – Препоръчва се да носите бял, розов и жълт цвят. Избягвайте черните , сини и кафени тонове.

Денят е под смесеното влияние на 9 и 10 лунен ден.

9-ти лунен ден е до 14:23ч. Добре е да се заемете сериозно със задълженията си. Не допускайте да има скандали. Плановете приведете в съответствие с реалността. По-малко емоции! Съновиденията, които сте имали показват какви конфликти съществуват на подсъзнателно ниво, указват вътрешния скрит конфликт и неговият характер. Всичко, което се яви в съня има отношение към вашата карма. Като правило всички езотерични школи посвещават деветия лунен ден изключително на процедури и ритуали по изчистване на кармата. Смята се, че в този ден Исус Христос е приел кръщението си. Езотеричните традиции съветват да се четат колкото може повече защитни текстове или поне сутрин, обед и вечер. Един от тях е Псалм 90 :”Който живее под покрива на Всевишния...” За да неутрализирате черната енергия на Акаша, може да се подстригвате до 14:23ч. Не започвайте нови дела.

10-ти лунен ден започва от 14:23 и продължава до 15:20ч на следващия ден. В 10-я лунен ден не се препоръчва уединение. Денят е свързан с традициите, рода, семейството, кармичната памет. Отделете време за родители, роднини, бъдете с децата си, своето семейство. Именно при корените си човек може да намери нов източник на енергия. Сега може да предприемете нови дела. През 10-то лунно денонощие често се сънуват леки и приятни сънища, които за съжаление не се сбъдват. Подстрижка не се препоръчва.

Бъдете добри и милосърдни в този ден. Не убивайте животни и насекоми. Хубаво е да поговорите с животно. Противопоказни са авантюрите. Благоприятно е за ремонтни работи, грижи за дома. Не избягвайте съпружеските обятия и любовта. Добре е да подарите цвете в саксия. Откъснати цветя не се препоръчват. В този ден човек може да срещне истински учител. Ако ви цъфне цвете у дома или ви подарят цвете в саксия, това е знак за радост и щастие.