Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

14 август според астрологията

Луната е в знак Козирог. Всичко е подчинено на дълга и отговорността. Ключови думи са точност, срочност, акуратност. Идеално време за действия изискващи точен разчет, както и всяко нещо да бъде поставено по местата си. Емоциите са затормозени. Понижава се чувството за състрадателност. Неудачно време за признание в любов.

Тъщите трудно ще бъдат удържани от критикуване по адрес на дъщеря си и на зет си. За свекървите същото се отнася. Изобщо съветът към по-младите е да избягват по възможност общуването с по-старото поколение, което е настроено по-критично. Ако не можете да избегнете тези контакти, то единственият съвет, който може да се даде в този случай е: “Бъдете дебелокожи!”.

12-ти лунен ден (до 17:28ч) е за проявяване на милосърдие и състрадание. Този, който не е милостив, няма да дочака милост от другите. Енергетиката на деня предразполага към правене на добро, за оказване на помощ. Затова е подходящо за благотворителни прояви, раздаване на милостиня, даване на пожертвувание. Ако нямате финансова възможност, може да проявите състрадание към тези, които се нуждаят от това. Ако можете да помогнете в нещо, помогнете. В никакъв случай не трябва днес да се изпитват чувства като злоба и ненавист. Не участвайте в спорове, ако има проблем в отношенията, то се постарайте да се помирите иначе после ще бъде по-трудно да го постигнете.

В 13 лунен ден (след 17:28 до 18:18ч на следващия ден) се раждат идеалните ученици. Овладявайки знанията, те придобиват магическа сила. Благоприятно е за вземане на лекарства, за козметични процедури за подмладяване. Всичко се усвоява и няма вредни ефекти. Постоянно се повтарят едни и същи проблеми, ситуации, изискващи осъзнаване на миналото. Денят носи неудачи във всички дела. Не се препоръчва да се занимавате с отговорни дела и да се започват нови.

Болести възникнали в този ден трудно се поддават на лечение. Който заболее и отиде в болница може да остане там за дълго. Повишена е възприемчивостта към токсини, алкохол и наркотици. Сега трябва категорично да се отбягват. Добре е да се правят процедури и да се лекуват бъбречни и жлъчни камъни. Подходящо е още за масажи, солариум, сауна, посещение на фризьорски салон.

Сънищата по принцип са правдиви и отразяват трудностите и проблемите, нуждаещи се от незабавно решение, но често имат символична форма и трябва да се разшифроват правилно, за да се получи отговор.