Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

14 септември според астрологията

Днес е Кръстовден - Празнуват Кръстю, Кръстан, Кръстомир, Кънчо, Тинко, Тина, Кръстена, Кръстина, Кръстомира, Съна, Ставри /на гр. означава Кръстю/, Ставра. Кръстовден е едни от 12- те големи православни празници. Православната църква отбелязва този празник с пищни ритуали, нощно бдение пред украсения с цветя кръст, съпроводено с продължителни песнопения и камбанен звън. В големите храмове се извършва ритуално въздигане на кръста. Всяка година в нощта срещу празника се събират хиляди богомолци на Кръстова гора в Родопите, вярващи в чудодейната сила на кръста. Според преданието всеки, който вярва ще бъде възнаграден от Бога. Ден на чакръкчиите. Започва началото на есенно- зимния сезон, началото на гроздобера, затова някъде го наричат още Гроздоберник. На този ден се спазва строг пост, говее се за “кръст”. Раздават се пити. От днес казват слънцето тръгвало назад, връщало се към зимата. Някъде се правят курбани за здраве и напредък.

При Луна в знак Водолей се прокрадват бунтарски настроения и протестиране срещу това, което ни е противно. Хората са склонни да извършват странни, нелогични действия, да казват шокиращи неща, да се отличават от тълпата, да споделят своите необичайни проекти, привичното им се струва скучно. Светът става непредсказуем, не знаем какво да очакваме от околните, както и от себе си. Настроението се променя често и рязко. Подходящо време да се занимаваме с това, което ни увлича, с творческите си пориви, с нови проекти, срещи с приятели, търсене на единомишленици. Подхожда за реализация на всякакви смели идеи. В такива дни ни интересуват повече нашите приятели отколкото роднините и е много приятно да провеждаме времето си с тях и с хора, които ни разбират. Може да изоставим старите си планове и да се захванем с нови.

Луната след 18:32ч излиза в космическа почивка. Каквото имате важно да правите, го правете преди това. После почивайте, развличайте се, време за рутинни дейности.

13-ти лунен ден (до 18:18ч) Ден за учение и натрупване на информация. Идеален за постигане на хармония. Подходящо време за групова работа или контакти, за обучение. Бъдете предпазливи по отношение на прииждащата информация. Отминали събития или забравени хора, факти, могат да ви напомнят отново за себе си. Бъдете особено внимателни към знаците на съдбата, различни “случайности”, съвпадения. Не е желателно да се предприема и започва нещо, тъй като много ситуации се повтарят, връщат се отново като лошо усвоени уроци за корекция, ревизия и промяна. Ден за организиране на контактите. Болестите започнали в 13 лунен ден биват опасни. Не трябва да се гладува, тъй като стомаха се нуждае днес от натоварване. Благоприятни са козметичните процедури, масажи, солариум, сауна, посещение на фризьорски салон.

Сънищата по принцип са правдиви и отразяват трудностите и проблемите, нуждаещи се от незабавно решение, но често имат символична форма и трябва да се разшифроват правилно, за да се получи отговор.