Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

14 юли според астрологията

Астро-събитията на деня:

Меркурий влиза в знак Лъв. Ще донесе творческо и целеустремено мислене за мнозина, откровеност, чистосърдечност, далновидност, самонадеяността. Засилва се чувството за собствено достойнство. Заболяванията, които носи са невроза на сърцето, болки в гърба.

Луната се намира в знак Скорпион. Препоръчва се полово въздържание. Добре е да се лекуват заболявания на гърлото, щитовидната жлеза, заболявания на ендокринната система, горните дихателни пътища, хемороиди. Добре е да се направи масаж с коприва при условие, че не страдате от алергия. Необходимо е физическо натоварване. Да не се правят операции на половите органи. Дори раждането преминава с усложнение в тези дни.

В 10-ти лунен ден бил сътворен Ноевият ковчег. Мощната енергия на този лунен ден (до 16:00ч) е добре да бъде използвана само за съзидателни и мирни цели. Денят е свързан с включване на кармичната памет, добър за завършване на домашни и семейни конфликти, срещи с роднини. Добре е да се сключват договори. Може да ви се открие входа на тайни източници на знание. Понякога човек започва да го прави несъзнателно. Добре е да се разглеждат семейни фотографии, да си спомняте за предците си, да разказвате за традициите на своите деца.

Практика на деня - Медитация върху родовото дърво

Родовото дърво на всеки от нас се състои от 7 поколения (което означава 126 човека). От техните жизнени достижения и грешки зависи до голяма степен вашия живот. Нарисувайте всичките седем поколения на своето родово дърво. Така мислено можете да се докоснете до всеки от вашите предци, да се помолите за него, да му благодарите, за това, което е бил и да го помолите за подкрепа. Най-благоприятно да „поговорите” с всички ваши предци, последователно движейки се от вашите родители, започвайки с предците по мъжка линия. В схемата може да обозначите мъжете с квадрат, а жените с кръг. При тази медитация обезателно трябва да гори църковна свещ.

В 11-я лунен ден, който започва от 16:00ч.и продължава до 16:57ч на следващия ден, всичко трябва да се прави с голямо внимание. Свързан е с енергията на Кундалини. Максимално нараства жизненият потенциал. Бъдете предпазливи и внимателни във всички дела. Препоръчва се очистване и молитва. През този ден може да се сблъскате с някаква загадка. Паднал нож или друг прибор за хранене е предупреждение за опасност. Който почине в този период, за дълго ще остане да живее в паметта на хората. Времето е подходящо за дълго пътешествие. Всичко, което се започне в този ден, трябва да бъде доведено до край. Да се търкаляте на дивана сега, значи да нанесете сериозна вреда на здравето си. Уязвими са стомаха и гръбначният стълб. Заболявания възникнали днес може да са опасни особено за жените. При мъжете са по незначителни.

Всеки има избор в живота:да подхожда като творец или като критик; като обичащ или като мразещ; като даващ или като вземащ. 