Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

15 август според астрологията

Днес се чества успение на пресвета Богородица Дева Мария. Празнуват Мария, Мариана, Мариан, Мара, Мари, Мариела, Мариета, Мариола, Марита, Маруся, Маруца, Маша, Мери, Мима, Мария-Ана, Мария-Магдалена, Мария-Антоанета, Марио, Мариус, Марий. Може да се направи курбан.

Хората, които носят името Мария и неговите производни са изключително добри и любвеобилни. Те са мили и внимателни, първи се притичат на помощ. Никого не биха обидили, но те са раними и чувствителни. В зряла възраст са добри професионалисти. Удоволствие е за тях да бъдат родители. Децата са всичко за тях. Готови да помагат на семейството си, жертвайки собствените си интереси и желания. Хората с това име са красиви, елегантни и сръчни. Цветята, които подсилват добрите им чувства са синчец и лилия. Цвят, който им носи щастие светлосин. В този живот трябва да се научат да бъдат по-спокойни и оптимистични, по-жизнерадостни, да се наслаждават на любовта, събиране с приятели, да си обръщат повече внимание на себе си и да развиват талантите си.

Тенденциите на деня: Упорита работа и пълно съсредоточаване – това е основата на вашето благополучие. Позитивен ден. Сериозно отношение към живота. Повече дисциплина и задълбоченост. Мнозина могат да разчитат на успех, както и на предстоящо радостно събитие. Оптимистична и романтична нагласа. Вдъхновение поради повишената ви енергия. Нуждаещите се ще получат помощ свише. Бързият път за постигане на вашите желания е да се стремите към конкретна цел. Успешна самоизява за активните и действащи натури. Вие сте динамични, но опитайте да не пилеете енергията си. Сполучливо време за финансови взаимоотношения. Любовта витае във въздуха. Който разбира за какво става дума, ще се възползва от положението. Съберете мислите си, защото сте разсеяни. Ще се подобри умението да се изразявате и ставате по-комуникативни. Потърсете по-приятно общество за остатъка от живота ви.

Луната е в знак Козирог. Добро време за лечебно гладуване на Раците и Телците. В храненето си използвайте екологично чисти продукти, намалете количеството на сладкото. За подобряване на кръвообращението се препоръчват горещи вани и душове. Кожата да се овлажнява с тонизиращи средства. Особено трябва да отделят внимание на подхранването на кожата въздушните знаци - Близнаци, Везни и Водолей. Лъвовете са длъжни да пазят сърцето си. Мислите на хората сега са устремени към практичната страна на живота. Но ако човек не види незабавни резултати, губи търпение и допуска грешки. Уязвими са кожата, костната система, гръбначния стълб и долните крайници. Отложете визитата си при зъболекар. Претоварването и тежката работа са нежелателни.

13-ти лунен ден - Болести възникнали в този ден трудно се поддават на лечение. Който заболее и отиде в болница може да остане там за дълго. Повишена е възприемчивостта към токсини, алкохол и наркотици. Сега трябва категорично да се отбягват. Добре е да се правят процедури и да се лекуват бъбречни и жлъчни камъни, за вадене на зъби и слагане на протези.

Сънищата по принцип са правдиви и отразяват трудностите и проблемите, нуждаещи се от незабавно решение, но често имат символична форма и трябва да се разшифроват правилно, за да се получи отговор.