Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

15 юли според астрологията

Луната се движи на празен ход в знак Скорпион до 12:15ч. След това преминава в знак Стрелец. През предобедните часове Луната е непълноценна, затова и всичко, което се предприеме ще е непълноценно, ще срещате трудности.

В следобедните часове може да продължите с важните дела. Денят влияе на пикочно-половата система, долната част на гръбначния стълб и върху бедрата.

До 16:57ч се разпростира влиянието на 11-ти лунен ден, който има силна енергетика. Човек може да извършва постъпки, които са напълно несвойствени за него. Действията му може да станат непредсказуеми. Планове през този ден е най-добре да не си правите. Обезателно отделете повече време на децата. Днес те особено се нуждаят от вашата защита. Занимавайте се с незначителни дела, малки покупки, ръкоделна работа, домашна работа. Голяма е вероятността да повторите предишни грешки. Не трябва да се преяжда и изобщо да няма никакви излишества. Бъдете усмихнати, доброжелателни и спокойни, излъчвайте радост. Вселената ще връща към вас тази енергия, която излъчвате в пространството. Затова обичайте себе си и изпращайте към света енергията на радостта. В крайна сметка Бог е любов и Божественото е вездесъщо, следователно любовта е навсякъде.

Подстригване - В този период можете да се подстригвате, а ако не сте имали такива намерения, то подрежете косата си поне на милиметър. Това ще освободи излишната негативна енергия.

След 16:57ч започва 12-ти лунен ден, който ще продължи до 17:53ч на другия ден. Обикновено преминава спокойно. Човек трябва да осъзнае целостта си с всичко, да почувства своето място във Вселената. Затова е необходима определена концентрация, да се вслуша в своите усещания без да ги анализира. Може да комуникирате директно със света, който непременно ще ви отговори. В този ден на човек, обърнат с молитва към Висшите сфери, се раздава според вярата му. Добре е да се посвети времето на дома и семейството, както и на благотворителност - може да се дава милостиня, да се правят подаръци, да се изпълняват молбите на други хора. Отнасяйте се към другите така, както бихте искали те да се отнасят към вас и тогава ще намерите спокойствие, любов и радост. Въздържайте се от груба храна, месо, яйца и риба. Твърде полезни ще бъдат орехите, плодовите сокове и червено сухо вино. Посетете църква, запалете свещ за живите и за упокой на мъртвите, които са ви били близки и скъпи. Окажете помощ на страничен човек, например да преведете старица през улицата.

Подстрижката в това време подобрява здравето, освобождава ви от обидите и притегля богатство.

Днес Луната сключва само хубави аспекти с планетите. Не е грях да се използват благоприятните възможности в живота.

Приемайки живота и даровете му, ние правим Всевишния щастлив. Ако не ги приемаме, смятаме се за недостойни, това много го натъжава. Ако не позволим на хората да правят нещо добро за нас, ако се смятаме за недостойни, с това нарушаваме един от законите на Вселената. И като следствие – отношенията ни с тези хора се развалят, те започват да проявяват агресия срещу нас, а Вселената започва да ви изпраща все по-малко дарове. Вселената не ни дава това, което не ценим, както и това, което не искаме да приемем, смятайки се за недостойни.