Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

16 август според астрологията

Преобладава 14-ти лунен ден (до 19:03ч) – Символ на деня е тръбата. Време за призив, получаване на знания при използване на източници на информация, усърдни молитви и работа със свещени текстове. Мистичните сили действат по-леко върху физическия свят. Добре е да се работи с информационното поле. Музиката действа особено благотворно върху състоянието на душата. При достатъчно тренировки може да се отвори третото око.

На битово равнище е добре да се започнат важни и дълговременни дела, но от 14:53 до 19:03ч. Денят не е подходящ за раздяла, за разводи, за съдебни дела. Не се препоръчва употребата на парфюми и други аромати. Може да обхване тъга и мъка някои хора. Тези, които ги изпитат, както и онези, които имат лоши мисли, сега е полезна за тях физическата работа.

Добре е да се очисти организма от шлаки и отрови с течности. Използвайте солени продукти, избягвайте сладки и горчиви. Болести започнали сега като правило отминават бързо. Психиката може да се претовари, честите смени в настроението могат да окажат влияние върху делата.

Подстрижка – Подходящо е за подстрижка. Тя не само ще укрепи вашите коси, но и ще подобри финансовото положение, а късметът отново ще обърне лице към вас.

Сънища (които вече сте сънували) – В съня си можете да откриете символични отговори на най-важните жизнени въпроси. Сега подсъзнанието се опитва да ви подскаже какво трябва да правите, за да постигнете успех. Доверете се на вътрешното си усещане и интуицията. Не трябва да включвате страничен човек в тълкуването на сънищата си.

Луната е в знак Козирог и се движи на празен ход до 14:53ч. Не започвайте нищо ново и не предприемайте важни дела. Вършете обичайното, довършвайте започнатото или почивайте. В 14:53ч Луната се премества в знак Водолей. Не трябва да се поемат бъдещи отговорности, а също и да се дават дългове. Трудолюбието и работоспособността позволяват да се свършат всички тези дела, които отдавна са отлагани. Да не се посещават чакръкчии. Да не се правят козметични операции и да не се вадят зъби, обаче масажите на лицето и подхранващите маски са много ефективни в това време. Може да си позволите някое гастрономично излишество - стомаха без труд ще се справи с него. Уязвими са коленете, долната част на краката, кожата и очите.

Други тенденции за деня – Материални изгоди, които могат да се появят под всякаква форма. Това към което се стремите, има шансове да се изпълни, но не се опитвайте да стане на всяка цена. Старайте се да не ограничавате свободата на другите. Бъдете отговорни и се стремете към справедливост. Постарайте се да уважавате чуждото мнение и проблеми, намирайте компромисни решения. Обновление в отношенията. Само тези бизнесмени, които се озоват на точното място в точното време ще имат успехи. И това е времето от 14:53 до 19:03ч.