Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

16 септември според астрологията

Луната е в знак Риби. Повишава се вашата чувствителност, състрадание и екстрасензорни способности, способността към самоизразяване и интуицията. Може да възникнат търкания, подозрителност към околните, лесно поддаване на внушения и чуждо влияние. Ако се занимавате с творческа работа, то сега е подходящо време да станете по-активни. Вниманието ви може да е съсредоточено върху духовните теми. В любовните дела трябва да се прояви голяма предпазливост. През това време хората са склонни да гледат на всичко през розови очила. Чувствата могат да бъдат твърде засилени, сърцето прекалено открито. Лесно се вземат чуждите чувства за собствени. Хората са емоционално нестабилни.

Пълнолуние в 22:06ч и частично лунно затъмнение. В периода на пълнолуние е пика на нашата активност, както физическа, така и емоционална. Разполагаме с много сили, ръцете ни горят, желанието за работа не секва. В същото време се повишава емоционалността и раздразнителността. Излишъкът от енергия не дава спокойно да се живее. Засилват се и любовните чувства. Възможно е да има честа смяна на настроението, остри предчувствия, особено при жените. Внимателно трябва да се отнасяме към всички знаци, които съдбата ни праща. Добре ще бъде, ако успеете да видите грешките, които сте извършили и се явяват ваш капитал. Благодарете на живота за скъпоценния опит и бъдете щастливи!

Какво да се прави по време на затъмнение? Старайте се колкото може по-малко да се движите и да стоите навън, което е улеснено поради часа. Добре е да се пости, да се повтаря мантрата на Луната. Време, когато всеки трябва да се обърне навътре в себе си. Особено в този момент е важно да избягвате всякакви прояви на непочтеност, да влизате в спорове и конфликти, да безпокоите други хора. Отделете внимание на майките си и роднини по майчина линия. Поискайте прошка от тях, ако в нещо сте съгрешили. Тъй като Луната отговаря за сърдечната чакра, в деня на лунното затъмнение може да възникнат недоразумения и кавги в отношенията с приятели, роднини, партньори. Не вземайте на сериозно всичко, което ви се случва на емоционално ниво. Избягвайте да вземате сериозни решения, които касаят живота ви и връзките ви. Затъмнението може да се усети повече при хора, които имат слаба Луна в хороскопа си. Луната оказва влияние и върху деца до 4 годишна възраст, изразяваща се в повишена възбуденост и раздразнение. Негативното влияние на Луната може да се отрази чрез нови наводнения и проливни дъждове.

Една от мантрите принадлежащи на Луната е следната:

ОМ ШРАМ ШРИМ ШРУМ СА ЧАНДРАМАСЕ НАМАХ

Колкото повече се повтаря, толкова по добре.

15-ти лунен ден - Денят е благоприятен за пътуване, за всякакви игри, физически действия, решение на логически задачи и интелектуален труд. Никакви дела не започвайте днес, не сключвайте сделки и не подписвайте документи. Добро време за отстояване на справедливост, истина, за защита на по-слабите. Не трябва да се поддавате на изкушения и внушения. Днес е голяма силата на сексуалните съблазни. Не се оставяйте страстите да ви контролират и избягвайте импулсивните решения. Избягвайте експериментите. Лош знак на деня е да разсипете сол, да счупите нещо, добър - да намерите метален предмет. Може да се вярва на сънищата, сънувани на разсъмване.