Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

16 юли според астрологията

Луната е в знак Стрелец. Енергията от тук ни прави великодушни, но и склонни към необмислени постъпки. По своето качество тези дни са сухи и топли, тъй като подлежат на елемента огън. Не се пресилвайте и не вървете на дълги разстояния. Може да ви заболят бедрата, кръста, да се обади ишиасът. Масажите се отразяват добре и отпускат схванатите мускули. Напрежението в бедрата може да се отстрани с компрес от шведска горчивка.

12-ти лунен ден (до 17:53ч) – Символ на този ден е чашата на Граала, чашата на гнева, а на ниско равнище – череп. Ден на Бялата Луна, ден на любовта, на Христос и християнската вяра, на милостта и състраданието. Има молитви и мантри за разкриване на сърдечната чакра Анахата. Разкриването на Анахата изглежда като чаша или чашата на Граала (както предпочитате). Където има възможност е добре да се съсредоточите върху водна повърхност (на река, на море).

При съсредоточеност върху водата се визуализират астрални образи. Визуализацията на астралните образи отразява вътрешното състояние. Ето как може да се борите с отрицателните емоции. Колкото и да не ви харесва даден човек, направете всичко възможно да започнете да го харесвате. Това е победа на мъдростта над ума и чувствата. Пред човек в дадения ден стои задачата да бъде светилник – източник на светлина за другите и да не използва мъдростта за зло, иначе в 27 лунен ден ще плаче със сълзи. Всички резултати се получават в противоположния ден. Такава е Бялата Луна.

Лошо се отразява на търговските дела и въобще на всичко, което е свързано с материалното забогатяване. Благоприятно е за работа в градината. Да не се употребява груба храна, може да пиете много вода и натурални сокове. Може да пиете всякакви сокове освен ябълков, който символизира забогатяване. Подхожда за изчистване на горните дихателни пътища, сърцето, белите дробове. Да се използват отхрачващи средства. Никакво натоварване на сърцето. Сънищата не заслужават внимание, макар понякога да са ярки. Те не носят никаква информация.

Хората родени в този ден често са добри и милосърдни, но в живота им има не малко страдания.

13-ти лунен ден (след 17:53ч до 18:47ч на другия ден) съответства на Черната Луна. Нейният символ е колелото. Ден за натрупване на информация, учение, но внимателно се отнасяйте към постъпващата сега информация, която се лее като непрекъснат поток. Не губете безценно време да събирате безполезна информация, която може да задръсти ума и на човек да му стане трудно да направи правилният избор. Висшите сили покровителстват контактите в група.

Предене, сплитане на нишките е подготовка за 19-ти лунен ден. Ден за корекция на миналото и бъдещето. Въобще този ден е свързан с времето. Познание на законите на прераждането, законите на кармата. Добре е да се изпече хляб, да се приготви храна, да се направи някаква вещ за дома. Сега е добре за натрупване на материални блага, но е неподходящо за осъществяване на големи дела и проекти. Болестите започнали в този ден са опасни, но това се компенсира от високата ефективност на лекарствата. Да не се гладува, тъй като стомаха се нуждае от натоварване. Сънищата са правдиви и в тях могат да се открият трудностите, които ви възпрепятстват. (виж часовете)

Хората родени в този ден притежава необичайни способности и са добри ученици. Ако учат ще станат благородни учители.