Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

16 юни според астрологията

Във времето от 15:41ч до 17:41ч Луната прави тригон с Нептун. Аспекта се характеризира с повишена възприемчивост към вибрациите и ритъма на живота, интелектуално вдъхновение и стимулира усилено въображението. Не е необходимо да бъдете напористи и агресивни, за да получите това, което искате. Малко молитва и визуализация може да помогнат, но удовлетворяването на собствените желания не зависи от вас. Добронамерени и насочващи сили от Космоса ръководят съдбата ви. Не се мъчете да предизвикате нещата с прибързаните си действия. Вероятно не разбирате и не оценявате мъдростта на ограниченията.

Луната е в знак Скорпион (до 17 юни) – фиксиран знак, водна стихия. Уязвими са половите органи, затова е добре в тези дни да не се претоварва сексуалната сфера. Най-добре е полово въздържание. Освен това не се препоръчва да се употребява остра храна. Може да се влошат заболявания с хемороиди, да се появи запек. При това лечението е противопоказно. Може да се лекува ендокринната система, гърлото, горните дихателни пътища, настинки, синузит, ринит, отделяне на сливици.

Отдавна забравени обиди могат да се върнат отново или страсти да се разгорят с нова сила. Затова не ровете в миналото, не предявявайте претенции и не критикувайте. Бъдете съвсем внимателни относно отношенията си. В това време се слуша не какво, а как се говори. Помнете, че дори най-малката негативна мисъл или отрицателна енергия нарастват по сила многократно.

Неблагоприятно е да постъпвате на ново място или да заемате нова длъжност. Да не се проявява доверие, да не се драматизират нещата и да се избягват чувства като ревност.

Благоприятно е за спорт, разплитане нишките на загадъчни събития, премерени рискове, получаване на консултации, работа със самонастройки и позитивно самопрограмиране.

Облекло – Препоръчват се черен, тъмносин и кафяв цвят. Да се избягват жълти, червени и оранжеви цветове.

Сънища – Счита се, че пророчески се явяват само кошмарите и конкретни сънища. Сънищата са значими само по изгрев слънце.

Ден за проявяване на милосърдие и състрадание. Този, който не е милостив, няма да дочака милост от другите. Енергетиката на деня предразполага към правене на добро, за оказване на помощ. Затова е подходящо за благотворителни прояви, раздаване на милостиня, даване на пожертвувание. Ако нямате финансова възможност, може да проявите състрадание към тези, които се нуждаят от това. Ако можете да помогнете в нещо, помогнете. В никакъв случай не трябва днес да се изпитват чувства като злоба и ненавист. Не участвайте в спорове, ако има проблем в отношенията, то се постарайте да се помирите иначе после ще бъде по-трудно да го постигнете.

Подстрижката в това време подобрява здравето, освобождава ви от обидите и притегля богатство.